Esittely
Ottelutilastot
HIFK - KalPa
2018-2019 - B SM - B-nuorten SM-sarja
Klo 16:50 Helsinki
5
Tam

Otteluennakko


B-nuorten SM-sarjan ottelu HIFK – KalPa 5.1.2019 klo 16:50 Nordiksen kakkoshallissa

SM-sarjan pelit alkavat lauantaina! Tai siis kyllähän osa porukoista pelaa jo perjantaina, mutta Savon ylpeys, Niiralan keltamustat hyppäävät askiin piiiiiitkän tauon jälkeen lauantaina Helsingin IFK:n vieraina.

Uamulla lähetään, päevä körryytellään linikalla, vähä syyvään ja lämpöö pumpataan konneeseen. Sitten myö pelataan, ee nööristellä, ee ylypistellä, vuan pelataan. Kun myö pelataan kovvoo ja luistellaan lujjoo, nii hyvä siit tulloo.

Joukkueet kohtasivat kahdesti alkusarjassa ja molemmat pelit päättyivät KalPan voittoon, ensin Helsingissä syyskuun puolessa välissä 1-4 ja siten kolme viikkoa myöhemmin Niiralan montussa 4-3. Kotonaan HIFKiläiset menivät johtoon, mutta sortuivat vähän törttöilemään ja sitä kautta jäähyilemään (toki pienestä toisen erän lopun naamanhieronnasta tuli molemmille 25 minuuttiset), jäähyt HIFK 14 + 25 ja KalPa 4 + 25 min. KalPalle yksi rankkarimaali, yksi ylivoimamaali ja vedot 35-26. Lopuksi KalPan neljäs maali tyhjiin. Kuopion pelissä HIFK teki myös ekan maalin. Ja taas Kalpa – tarkemmin sanottuna Niklas Meriläinen – tasoitti rankista, rankin syy eikä aiheuttaja sentään ollut samat ????. Samankaltaisuudet jatkuivat puolittain myös ulosajoissa, mutta tällä kerralla ulosajo tuli pelkästään HIFKille, jäähyt kokonaisuudessaan KalPa 8 min, HIFK 6 + 25 min. HIFK meni jo kahden maalinjohtoon, mutta keltamustat kavensivat väkisin toisen erän lopussa ja viimeisen erän kahdella maalilla voittoon. Laukaukset KalPalle 37-29, molemmille YV-maalit ja HIFkille lisäksi AV-maali.

Eli jos ennusmerkit pitää paikkansa, niin
A) HIFK menee 1-0 johtoon
B) Niklas Meriläinen tasoittaa toisessa erässä rankkarilla 1-1
C) HIFKille ja ehkä KalPalle ulosajo
D) Kolmannessa erässä KalPa tekee pari-kolme maalia ja nappaa niiden avulla pisteet.

Mutta mitä oikeasti tapahtuu, se selviää lauantain varhaisillassa Helsingissä. Siitäpä sitten kaikki kehä I:n sisäpuolella omasta tahdostaan tai tahdotta majailevat, nokka kohti Nordiskakkosta ja nauttimaan suomikiekon seuraavan sukupolven pelitauolla patoaman energiaa vapautumisesta. Luvassa satavarmasti kiihkeää ja nopeaa kiekkoa, josta ei tapahtumia tule puuttumaan.

LAUANTAI ON PELIPÄIVÄ!

#pelipäiväparaspäivä#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi

HIFK – KalPa 2–3 (0-3, 2-0, 0-0)


Pirtsakka alku. Ei tehnyt HIFK tällä kertaa ekaa maalia. Sen teki ajassa 2:26 Taneli Kovaniemi Kimi Viljakaisen ja Santeri Yli-Suutalan syötöistä. Tämän jälkeen pari hyvää riistoa ja niistä paikat, muttei lisämaaleja. KalPa-jäähyt siirsivät momenttumin punaisille isännille. Liike jäi vähän ”alavoimamoodiin”, eikä syötötkään napsuneet (omien) lapaan. Erän loppupuolella puntit alkoivat vähitellen tasoittua. Putki kulki, peli kääntyi nopeaan ja niinpä saatiin hyvää painetta HIFK-päätyyn, päästään yrittämään muutaman kerran ja lopulta Janne Karhunen viimeistelee … ja heti perään Kimi Viljakaiselta, Andreas Okanylle, joka syöttää maalin takaa ja Taneli Kovaniemi erän toisellaan vie KalPan jo 3-0 johtoon. Erän loppuvaihetta lukuun ottamatta kuitenkin ehkä punavoittoinen erä, jota ikään kuin todistavat torjunnat HIFK 6 – KalPa ja Eikka Kokkonen 20.

Pirtee alku vol 2. 13 sekuntia ja KalPalle rankki, muttei tällä kertaa maalia. HIFkiläinen laidasta ylös, veto, torjunta, jossa Eikka Kokkonen luulee sulkeneensa kiekon, kiekko maalin takaa toiselle puolelle, veto, Eikka ennättää vielä loikalla osittain eteen, mutta vain osittain ja kiekko valuu jostain sisään. 1-3. YV-TV-AV ei maaleja, mutta jonkinmoinen mahdollisuus tehdä kauden eka AV-maali. Lisää AV:ta, asiallista AV-peliä, eikä takaiskuja. Kovaa ja pitkää pyöritystä KalPan päässä, lopulta punainen täysin vapaana maskissa ihan maalin edessä ja veto suoraan tai ohjaten ajassa 36,44 KalPan maaliin. Heti perään HIFKiläinen taas vapaana ihan maalin edessä ja ykkösellä veto. Varmasti räpsään ????. Vähitellen peli alkaa taas aaltoilla molempiin suuntiin. Erän viimeisellä minuutilla YV, jossa ammuttiin. Ammuttiin. Ja Ammuttiin. Ei kuitenkaan lisämaaleja. Selvästi tasaisempi erä, mistä osoituksena torjunnat HIFK 16 – KalPa 12… ja vaikka kaveri teki 2.

Aloitetaan YV:lla, mutta taisi olla YV-maalia lähempänä HIFK:n AV-maali, kun vapaana oleva kaveri pääsi yrittämään ihan Eikka Kokkosen nokan edestä. Jäähyn jälkeen pelataan about 5 minuuttia ihan yhtä maalia, KalPan maalia. Sitten peli tasoittuu ja aaltoilee taas ”normaalisti” päästä päähän ja molemmilla on hetkensä. Vähitellen HIFK taas ottaa enemmän ja enemmän otetta ja 55 minuutista 59 minuuttiin pelataan KalPan päässä ja HIFK hakee ”hullunkiilto” silmissä tasoitusta. Isäntien otettua maalivahdin pois noin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria KalPa pääsee purkamaan painetta ja saa muutaman yrityksen tyhjiinkin, muttei tällä kertaa mene. Vapauttava summeri soi.

Semmottii tällä kertaa, maaleja tehtiin vain yhteen päähän, ensin KalPa 3 ja sit HIFK 2. Eikä mennyt niin kuin kauden aiemmat KalPan ja HIFK:n kohtaamiset. HIFK ei tehnyt ekaa maalia, vaan KalPa teki 3 ensimmäistä. Perinteiden mukaan KalPalle tuli toisessa erässä rankkari, mutta tällä kertaa maalia tullut. Eikä KalPa mässäillyt maaleilla kolmannessa erässä niin kuin aikaisemmissa peleissä. Peli ei ollut ihan niin kuuma kuin normaalisti joukkueiden kohdatessa. HIFK painosti (torjunnat HIFK 29 – KalPa 46), KalPa kesti ja KalPan luistimen liikkuessa kaveri ei pysynyt kyydissä, oma pää pysyi kohtuu puhtaana ja kun viimeistelykin toimi, niin KalPa vei taas pisteet eli yksi ja se tärkein asia ei muuttunut. Voitolla Turkuun, tästä on hyvä jatkaa huomenna TPS vieraana.

KalPasta pisteille Taneli Kovaniemi 2+0, Janne Karhunen 1+0, Kimi Viljakainen 0+2 ja herrat Kasper Tarvainen, Santeri Yli-Suutala, Veikka Hahl ja Andreas Okany syöttöpisteet mieheen. Eikka Kokkonen torjui KalPan maalilla 46 kertaa.

#vierasvoitto#voittajanmatkaTurkuunpuolittuu#taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18#bsmfi

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Juniori-KalPa ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat