​Eetu Qvist vahvistamaan Juniori-KalPan luisteluvalmennusta
Juniori-KalPa ryJulkaistu: 24.05.2024 14.00

​Eetu Qvist vahvistamaan Juniori-KalPan luisteluvalmennusta

KalPa -yhteisö vahvistaa urheiluorganisaatiotaan Eetu Qvistin aloittaessa Juniori-KalPan U15-U11-ikäluokkien luisteluvalmentajana. Luisteluvalmentajan tehtävä on osa-aikainen ja kattaa kaudet 2024-2026.

Tehtävässään Qvist tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä ennen kaikkea joukkueisiin nimettävien luisteluvastaavien kanssa. Seuran tavoitteena on, että kaudella 2024-2025 jokaisessa juniorijoukkueessa on valmennustiimissä oma luisteluvastaava.

Qvistillä on pitkä kokemus yksilövalmennuksesta. Hän on työskennellyt laajasti eri ikäryhmien parissa nuorimmista junioreista aina ammattilaisiin saakka, myös kansainvälisillä kentillä. Kaudella 2024-2025 Qvist toimii myös KalPan U15 AAA -joukkueen vastuuvalmentajana.

- On todella hienoa päästä tekemään työtä omassa kotiseurassa. Tulen olemaan säännöllisesti mukana U15-U11-ikäluokkien arjessa.

- Tehtävänäni on ennen kaikkea tuoda seuran juniorivalmentajille tietämystä ja työkaluja systemaattiseen arkitoimintaan, mikä vie luistelutaitoja ja -ominaisuuksia eteenpäin, Qvist sanoo.

KalPa -yhteisön junioriurheilujohtaja Benjamin Laurinkarin mukaan seuran tavoitteena on entisestään vahvistaa kalpalaisen pelaajan identiteettiä ja tunnistettavuutta.

- On tärkeää, että samat toimintamallit ja valmennuskieli pysyvät mukana läpi junioripolun, vaikka joukkuevalmentajat vaihtuvatkin matkan varrella. Hienoa, että saamme Eetun kehittämään seuran luisteluvalmennusta, kertoo Laurinkari.

Kilpaikäluokkien (U20-U16) osalta luisteluvastaavien koulutuksesta vastaa KalPan edustusjoukkueen luistelu- ja fysiikkavalmentaja Sami Kaartinen.