Junioriurheilujohtajan kevätkatsaus
Juniori-KalPa ryJulkaistu: 22.05.2024 11.34

Junioriurheilujohtajan kevätkatsaus

Aloitin syksyllä 2023 KalPa -yhteisön palveluksessa. Ensimmäinen kausi tässä osittain uudessa, kaksi organisaatiota yhdistävässä tehtävässä on ollut mielenkiintoinen ja työntäyteinen. Tutustuessani tähän perinteikkääseen yhteisöön olen saanut huomata, että vaikka kehittymisen varaa löytyy aina, on meillä tässä seurassa valtakunnallisesti katsottuna moni kokonaisuus erittäin hyvässä suunnassa.

Kirjoitin syksyllä, että olemme suomalaisessa yhteiskunnassa ja erityisesti urheilu- ja jääkiekkoyhteisössä isojen murrosten äärellä. Olemme tehneet kuluvan kauden aikana paljon työtä ihmislähtöisyyden sekä lasten ja nuorten kokonaisliikuntamäärän lisäämiseksi. Näistä konkreettisina esimerkkeinä viime viikolla lanseerattu ”KalPan Pihapelit” ja elokuun yhteisessä kauden aloituksessa esiteltävä KalPalainen urheilijalähtöisen valmennuksen malli.

Pelikausi 2023-2024 päättyi viimeisten joukkueiden osalta huhti-toukokuun vaihteessa. Kaikkensa antaminen yhteisen tavoitteen eteen ja erilaisten tunteiden kokeminen joukkueena on jättänyt varmasti tämänkin kauden aikana sekä hienoja muistoja että ystäviä loppuelämäksi. Kauden aikana on nähty hienoja kasvutarinoita itsensä haastamisesta äärirajoille – usein epäonnistumisesta oppimiseen ja lopulta onnistumiseen.

Kauden aikana kiinnitimme erityistä huomiota joukkueiden sisäisten toimintamallien päivittämiseen, vuorovaikutuksen lisäämiseen sekä fyysiseen ja psyykkiseen turvallisuuteen. Teimme toimenpiteitä epäkohtiin puuttumisen varmistamiseksi. Edellä mainittujen asioiden ollessa oikeassa suunnassa voimme keskittyä mahdollistamaan laadukasta urheilutoimintaa, pohjalla ajatus siitä, että ensin kohtaamme ihmisen, sitten urheilijan ja vasta sen jälkeen jääkiekkoilijan laji- ja pelitaitoineen.

Yhtenä urheilullisista painopisteistä jatkamme luistelun vahvistamista. On ollut mahtava huomata, että sama vahvuus näkyy aina seuran edustusjoukkueen pelaamisesta läpi koko junioriorganisaation. Yhteisössä hyödynnetään viimeistä tieteellistä tutkimusta luisteluvalmennuksen kehittämiseksi ja tulemme panostamaan entisestään luisteluvalmennukseen läpi seuran ikäluokkien. Jatkamme myös merkittävää yhteiskunnallista työtä kansalaistaidon opettajana, niin päiväkotiluisteluissa kuin vaikkapa Ice Marathonin yhteydessä.

Kuluneen kauden aikana on rakennettu entistäkin vahvempaa yhteistyötä eri toimijoiden välille niin KalPa yhteisön sisällä kuin yhteistyöseurojen ja muiden sidosryhmien suuntaan. Uskon, että yhteistyöllä onnistumme rakentamaan jatkossakin arvojemme mukaisia kokonaisuuksia, joilla voimme mahdollistaa kattavasti toimintaa kaikille niille, jotka haluavat urheilla hienon pelimme parissa.

Iso kiitos kaikille, jotka ovat mahdollistaneet seuramme toiminnan ja olleet mukana päättyneellä kaudella 2023-2024. Toivon koko KalPa-yhteisöllemme aurinkoista ja pelien täyteistä kesää. Taito kasvaa yhdessä!

Benjamin Laurinkari
Junioriurheilujohtaja
KalPa -yhteisö
+358505651307, benjamin.laurinkari@kalpa.fi

P.S. Henkilökohtaisen ja ammatillisen tasapainon ylläpitämiseksi olen vanhempainvapaalla 27.5.-14.6. välisen ajan viettäen aikaa erityisesti kuopukseni kanssa.