Esittely
Ottelutilastot
Tappara - KalPa
2018-2019 - B SM - B-nuorten SM-sarja
Klo 16:00 Tampere
12
Tam

Otteluennakko


B-nuorten SM-sarjan ottelu Tappara – KalPa 12.1.2019 klo 16:00 Hakametsän jäähallissa

Siitäpä sitä sitten Manseen käypi tie. https://www.facebook.com/events/2165497693508027/

Varsinaista B-nuorten SM-sarjaa on nyt pelattu kaksi kierrosta. KalPalla on plakkarissa HIFK-voitolla ja jatkoaikatappiolla Tepsille 4 pistettä kuudella tehdyllä ja kuudella päästetyllä. Tapparalla vastaavasti on kasassa Pelsu-voitolla ja Blues-tappiolla kolme pistettä maalierolla 9-7. Sijoitukseksi – kaksi kierrosta on toki vähän – muutettuna KalPa on SM-”ylemmän jatkosarjan” osalta kolmantena ja Tappara viidentenä.
Ottelukohtaisena tilasto SM-sarjan osalta näyttää seuraavalta:
KalPa kolmas 2,0 p/O, 3 TM/O ja 3 PM/O,
Tappara viides 1,5 p/O, 4,5 TM/O ja 3,5 PM/O.

Vertailun vuoksi vähän pitemmät jaksot:
5 viimeistä ottelua
KalPa 4., 2,0 p/O, 4,6 TM/O ja 3,2 PM/O,
Tappara 6., 1,6 p/O, 4,4 TM/O ja 4,0 PM/O

10 viimeistä ottelua
KalPa 5., 1,8 p/O, 4,5 TM/O ja 3,5 PM/O,
Tappara 3., 2,3 p/O, 5,1 TM/O, ja 3,5 PM/O

Koko sarja (33 ottelua)
KalPa 4., 1,97 p/O, 3,85 TM/O ja 2,70 PM/O,
Tappara 6., 1,76 p/O, 4,09 TM/O ja 3,58 PM/O.

Siinäpä sitä oli päivän tilastopläjäys. Mietipä tuosta sitten, miten pelissä käy? No ainakin joukkueiden edellisissä peleissä meni niin, että Tappara oli marraskuussa Hakametsässä 3-2JA parempi ja Vierumäellä meni voitto myös Tapparalle varsinaisessa maali-ilottelussa 8-9.

Mutta huominen on huomenna vaikka oltais jo sen puolella ja kiekko tippuu jäähän mansesterin hakametsä2:ssa klo 16:00. Kaikki kynnelle kykenevät seuraamaan paikanpäälle, mukaan vähän keltamustaa ja paljon ääntä!

LAUANTAI ON PELIPÄIVÄ!

#pelipäiväparaspäivä #vieraspeli#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi

Tappara – KalPa 6–5 (1-0, 1-2, 4-3)


Ei näköjään yli yhden maalien eroa saa näiden joukkueiden välille. Valitettavasti se maalinero on ollut joka kerta ”väärinpäin”.

Ensimmäinen erä alkaa, viereisessä hallissa reilu 4.500 katsojaa isojen poikien Tappara-Sport-pelissä. Hakametsä2:ssa vähän vähemmän porukkaa, mut tunnelma on hyvä. Peli pyörii, silmää pistävän vähän laukauksia. Kolmetoista ja puoli minuuttia pelattu ja kaverille 2+10 min selästä taklaamisesta ja KalPa YV:lle. YV vaihtui vastustajan AV-maaliksi, kun KalPasyöttö napsahtaa väärän värisen kaverin lapaan, läpiajo ja kiekko kieltämättä näyttävästi yläkulmaan. 1-0. Kuusi erän viimeistä minuuttia pelataan ilman tilastomerkintöjä.

Toinen erä, taas meinaa tulla harjasyötöstä kylmää kyytiä kilpirinnoille, mutta ei sentäs. Omaa päätä varjellaan sinällään hyvin ja Tapparalle avautuvat paikat ovat seurausta lähinnä ”väärässä paikassa tapahtuneista” harhasyötöistä tai kiekonmenetyksistä. KalPa pääsee toisen kerran koettamaan ylivoimaa. Ja tällä kertaa verkot soi oikeassa päässä, kun Kimi Viljakainen maalaa YV:lla Jeremi Tammelan ja Niklas Meriläisen syötöistä. YV:n jälkeen hallinta pysyy KalPalla. Kalpa saa hässäkkää Tapparamaalin kulmille ja lopulta kiekko Veikka Hahlille, joka vetää kiekon varmasti patjan yli ja toistamiseen Tapparaverkot soi. Erän lopulla Tappara saa pitkiä myllyä KalPa päätyyn. KalPa ei – kiitos pitkän vaihtomatkan – pääse vaihtamaan. Silmiinpistävää, että Tappara ei juuri lauo, ellei ole läpiajossa, takatolpalla tai ellei maalin edessä ole kunnon maskia. Keltapaidat puolustavat kuitenkin keskustaa hyvin, eikä porkkanapöksyt pääse keskisektorille… kunnes oikeasta laidasta tuleva luja sivuttaissyöttö menee läpi ja löytää maalin takanurkalle unohtuneen kaverin mailan, josta ohjuri yli Eikka Kokkosen patjan ja peli on taas tasan.

Kolmas erä aloitetaan alivoimalla. Jäikö keskittyminen vaihtokoppiin vai mitä, mutta ensimmäisessä kaverin hyökkäyksessä syöttö B-pisteiden välissä aivan vapaana olevalle kirvesrinnalle, joka ennättää rauhassa katsoa ja laukoo tarkasti Tapparan taas johtoon, kun erää on pelattu 19 sekuntia. Jospa tämä kylmä suihku herättäisi kilven rinnassa sykkimään. Vielä mitä, reilu minuutti ja Tappara painostaa hieman passiivista KalPaa. Syöttö viivaan, potku B-pisteen kaarelle ja taas tarkka veto löytää tiensä ohi valtavan maskin Kalpa-maaliin. 4-2. Minuutti edellisestä ja kaveri porkkanapöksyissä yksin läpi, kova vauhti vasemmalta laidalta, sivuttaisliike maaliedestä ja kiekko varmasti sivuttaisliikkeestä portista sisään. 5-2 ja KalPan aikalisä. Aikalisä, joka tuo aivan uutta ilmettä KalPanaamoille ja peliin. Kaveri alkaa jäädä jälkeen. Ja menettää hermot – kuten myös jotkut Tapparakannattajat ????toimituksen huomio – ja sitä kautta ottaa jäähyjä. YV:lla kolmikko Niklas Meriläinen, Jeremi Tammela ja Atte Tiitinen repivät Tappara nelikon aivan hajalle; kiekko alueelle sisään oikealta, levitys vasemmalle, takaisin oikealle potku eteen ja vapauttava syöttö takakulmalle, josta varmasti musta pussiin Atte Tiitisen toimesta ja illan komeimmalla tilanne 5-3. Tasan minuutti myöhemmin KalPa taas ylivoimalla. Ja nyt oli mukana TAHTO, kiekko maalin takaa ”väkisin” maalin eteen ja yhtä suurella tahdolla sisään. Tahtojina Jeremi Tammela, Niklas Meriläinen ja Kimi Viljakainen, jonka YV-maalilla tilanne 5-4. Niin se momentum muuttuu, alun aivan karmean kolmeminuuttisen jälkeen peliä vie KalPa. KalPa luistelee, KalPa tahtoo, KalPa menee maalille; KalPa menee maalille kovaa. Ja tsädäm kiekko maaliin, tekijöinä tälle kertaa Andreas Okany ja muina tahtojina Kimi Viljakainen ja Taneli Kovaniemi. Taisi valmennuksen käärmekeitot aikalisällä olla eräästä Gallialaisesta kylästä. 2 minuuttia ja 12 sekuntia 5-2 muuttui viisviideksi. Heti perään kuitenkin KalPa jäähy ja Tappara yrittää edellisen ylivoiman toisintoa, kiekko viivaan, erittäin kova maski ja veto ohi maskin kohti maalin kulmaa. Tällä kertaa torjunta, mutta maalien eteen oli jäänyt vapaaksi väärän värinen mies, joka sitä kautta ennätti ripariin ensimmäiseksi ja taas ollaan tappiolla 6-5. Lopussa painetaan tosi hyvin reilu minuutti ilman maalivahtia, mutta nyt ei mennyt, joten taululle jäi harmittava 6-5 -tappio.

Ei riittänyt tälläkään kertaa Tapparaa vastaan. Nyt kuitenkin Tapparan ”tyyli” oli erilainen kuin aiemmissa joukkueiden kohtaamisissa. Oliko se sitten tietoista vai ei, tiedä häntä? Laukauksia ei käytännössä vedetty yhtään muuten kuin selvistä maalintekopaikoista, kuten läpiajoista, takatolpalta, ihan ykkössektorista tai reilun maskin takaa. Tästä todisteena torjunnat 14 kpl, joka on erittäin vähän B-nuorten SM-sarjassa muissa kuin joukkueiden – joilla erittäin suuri tasoero – välillä. Erittäin hyvää lupaa kuitenkin se, että omista virheistä aiheutuneet maalit tai edes kolmannen erän alun kolmen minuutin kylmä suihku ei pystynyt taittamaan KalPan selkärankaa, vaan pistettiin paremmaksi 2:12 kolmemaalisella. Valitettavasti se riittänyt tänään voittoon. Mut huomenna on päivä – ja peli – uus.

KalPasta pisteille tänään Kimi Viljakainen 2+1, Veikka Hahl 1+0, Atte Tiitinen 1+0 ja Andreas Okany 1+0, sekä Niklas Meriläinen 0+3, Jeremi Tammela 0+3 ja Taneli Kovaniemi 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 14 kertaa.

#yhdellätakkiin #taitokasvaayhdessä#KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Juniori-KalPa ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat