B SM, B-nuorten SM-sarja

Ässät - KalPa

Pori

Ässät – KalPa 6–2 (0-0, 4-1, 2-1)

Jäähyllä aloitetaan 25 sekunnin kohdalla. Patasydän tasoittaa voimasuhteet reilun puolin minuutin jälkeen ja vaihtovirheellään tarjoaa KalPalle hetken viiskolmostakin. Peli aaltoilee päästä päähän ja on enemmän tai vähemmän rikkonaista. Ässien - KalPan harhasyötöstä - saaman läpiajon Juha Jatkola KalPan maalilla hoitaa mallikkaasti, eikä kaveri oikein pääse itserakentamalla sektoreille. Niklas Meriläinen väläyttää kiekonkäsittely- ja pelinrytmitystaitojaan purjehtimalla ihan asialliselle vetopaikalle, mut ei mene sisään. Todelliset maalipaikat harvassa ja ehkä hieman KalPapainotteinen ensimmäinen erä päättyi kuitenkin kiikareilla. Torjunnat Ässät 7, KalPa ja Juha Jatkola 8

KalPa aloittaa toisen erän pirteästi, mutta Ässien vastahyökkäyksen katkaiseminen hieman epäonnistuu ja kaveri syöttää aivan vapaana keskelle olevalle patasydämelle, joka vie ykkössektorista tarkalla vedolla isännät johtoon. Hetkeä myöhemmin ensin Niklas Meriläinen häiritsee ylösnousevaa Ässäpelaajaa Ässäsinisellä ja heti perään Jeremi Tammela riistää kiekon, läpi ja kylmän viileä viimeistely tarkalla vedolla. 1-1. Peli virtailee hetken, Ässät saavat pienen paineen KalPapäätyyn, jossa saavatkin hyvän syötön poikittain, onneksi patasydämen onetimer jää vähän piippuun. Epäonnistuneen laukaisun jälkitilanteesta kaveri kuitenkin pääsee nousemaan päätyviivaa pitkin kohti maalia ja veto apauttiarallaa nollakulmasta mahtuu kuin mahtuukin jostain välistä menemään maaliin. 2-1. Maalin jälkeen KalPa alkaa taas viedä peliä, mutta jäähyt pilaavat hyvän nousevan momentumin. Ässä pyörittää TV:lla ikään kuin ylivoimalla ja veto kimpoaa jostain ylös ja maaliin. 3-1. TV:n jälkeisellä YV:lla Ässät painostaa edelleen, kaveri pääsee nousemaan oikealta ja tarkka veto etuyläkulmaan vie lukemat jo neljään yhteen. Loppuerän peli aaltoilee päästä päähän, mutta oikein kunnon maalipaikoille ei kumpikaan pääse. Torjunnat Ässät 11, KalPa 6.

Viimeinen erä – tai toivotaan, että varsinaisen peliajan kolmas erä, muttei viimeinen erä – lähtee käyntiin tasaväkisissä merkeissä. Patasydämet nousevat melko vaarattomasti kahdella kahta vastaan, kaveri leikkaa kiekon kanssa vasemmalle ja syöttää oikealle, jossa Ässähyökkääjä saa itsensä sen verran irti, että pääsee ohjaamaan/vetämään sivuttaissyötöstä. Maaliin. 5-1. Ässätmaalin jälkeen peli menee edellään päästä päähän, vähän ikään kuin ilman varsinaista päämäärää. Kolmikko Niilo Romppanen, Santeri Yli-Suutala ja Kimi Viljakainen hyppää askiin ja näyttävät tahtoa. 5-2. Hetken aikaa tahtotila on korkealla ja sitä kautta pelin tempo nousee ja KalPa ottaa pelin hallintaansa. KalPa yrittää ilman maalivahtia, mutta Ässät KalPapainostuksen jälkeen pääsee nousemaan ja vetää punaviivan jälkeen kiekon vastustamattomasti tyhjään maaliin. 6-2.

Vajaaksi jäi, ei riittänyt vieläkään Ässien voittoon. Peli ei noussut varsinaisesti klassikkojen joukkoon ja Patasydän tahtoi tänään voittoa enemmän kuin kilpirinta... ja sai mitä tahtoi.

KalPasta pisteille tänään Kimi Viljakainen 1+0, Jeremi Tammela 1+0, Santeri Yli-Suutala 0+1 ja Niilo Romppanen 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 19 kertaa.