Esittely
Ottelutilastot
Kärpät - KalPa
2018-2019 - B SM - B-nuorten SM alkusarja
Klo 19:00 Oulu
12
Lok

Otteluennakko


B-nuorten SM-alkusarjaottelu Kärpät – KalPa

No nyt sitten päästään mittaamaan tämän päivän taso.

Kärpät ovat kulkeneet voitosta voittoon tämän vuoden B-nuorten alkusarjassa: 12 peliä, 12 voittoa, 73 tehtyä (minimi 3, maksimi 12 ja keskiarvo vähän reilu 6 tehtyä maalia per peli) ja 26 päästettyä (minimi 0, maksimi 4 ja keskiarvo 2,17 päästettyä maalia per peli) maalia. ”Ei huano” sanois eräskin tanssikilpailutuomari. Tosin esim. HIFK, Pelicans ja Blues ovat päässeet maalin päähän Kärpistä, joten KalPan tilasto näyttää about samanlaisia lopputuloksia samoja joukkueita vastaan.

Elokuisissa harjoitusotteluissa ensin Kärpät niistivät KalPan nenän Raksilassa puhtaasti 3-0, mutta sitten KalPa tasasi tilit Niiralan montussa 4-1. Viime kaudella joukkueet kohtasivat B:ssä neljästi, joista voitot 3-1 Kärpille. Tosin tuo voitto tuli erittäin makeasti, kun Raksilassa KalPa B kävi helmikuussa katkaisemassa Kärppien 22 pelin voittoputken. Samoin C:ssä Kärpät veivät viime kauden kohtaamiset 3-1.

Perjantai-illan huumassa odotettavissa hyvin luistavia luistimia, menoa ja meininkiä, kun KalPa sarjakakkosena haastaa puhtaalla pelillä sarjaa johtavan Kärpät kärppäluolassa Raksilassa. Kiekko tippuu Raksilan sliipattuun jäähän 12.10.2018 klo 19.00, joten kaikki Oulun suunnalla oleilevat tai sinne matkailevat nokka kohti Raksilaa kannustaan Keltamustat voittoon!

PERJANTAI ON PELIPÄIVÄ

#pelipäiväparaspäivä#taitokasvaayhdessä #KalPaB

Kärpät – KalPa 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)


RYÖSTÖ!

”Ei huano” kirjoitettiin Kärpistä otteluennakossa. Ei ollut huono Kärpät, ei. Mutta KalPa oli mahtava ja tuo koko pistepotin B-nuorten SM alkusarjan kärkiottelusta kotiin.

Alusta asti oli molemmilla menovettä tankissa, vauhtia oli ja kiekko liikkui, niin kuin sarjaykkösen ja -kakkosen välillä tietty pitääkin. Kärpät oli niskan päällä KalPan ylivoimia lukuunottamatta, mutta kumpikaan ei onnistunut maalienteossa ja erätauolle siirryttiin nollanollassa.

Toisessa erässä Kärpille pikkukakkonen ja momentti alkoi siirtyä KalPalle. Jäähyä 40 sekuntia jäljellä, Juuso Rousu syötti Atte Tiitiselle B-pisteelle, pari potkua keskemmälle ja kiekko nätin kilahduksen säestämänä yläpesään, 0-1 YV. Reilu puoli minuuttia ja trio Niklas Meriläinen, Sakke Vallius ja Joona Kärkkäinen viimeistelijänä vei KalPan jo kahden maalin johtoon. KalPan momentum kesti vielä hetken, mutta sitten Kärpät alkoi vähitellen viedä peliä enemmän ja enemmän. Kello soi ja hetkeksi huilaamaan.

Erätauolta palattua peli jatkui Kärppien yhä viedessä peliä paremman liikkeensä turvin ja KalPalle alkoi tulla jäähyjä. Lopulta Kärpät kääntää nopeasti keskialueella ja vapauttaa älykkäällä syötöllä Kärppähyökkääjän läpiajoon, jonka tarkka veto kaventaa ajassa 49:21 pelin tilanteeseen 1-2. Jos tähänkin asti KärPät hallitsivat kolmatta erää, niin tämän jälkeen pelattiin sit ihan yhtä maalia. Kärpät painosti tasakentällisillä, ylivoimalla ja lopussa kuudella neljää vastaan, mutta aina edessä on blokkaamassa uhrautuvasti pelaava kalpalainen tai loistavasti läpi pelin pelannut Eikka Kokkonen; räpsällä, kilvellä, patjalla, liimaamalla rintapanssaria vasten, selällään peittäen tai mailalla siivoten. Ja jos Eikalta tuli ripari, niin puolustajat pelasivat mailat pois ja siivosivat tylysti kiekon pois.

Hieno peli, hieno voitto ja samalla aiheutettiin eka tappio sarjakärki-Kärpille. Iloisena voitosta, mutta samalla pitää nostaa hattua Kärpille; hienosti liikkui jalka ja kiekko lavasta lapaan.

Onnistujia KalPassa oli tänään joukkueellinen. Pisteille pääsivät Joonas Kärkkäinen 1+0, Atte Tiitinen 1+0, sekä Niklas Meriläinen 0+1, Juuso Rousu 0+1 ja Sakke Vallius 0+1, Eikka Kokkonen torjui KalPan maalilla 39 kertaa ja siirtyi samalla sarjan maalivahtitilaston kärkeen torjuntaprosentilla 93,71 % ja 2,00 päästettyä maalia per peli.

Sunnuntaina jatkuu kotona Ässiä vastaan.

#voittajankotimatkapuolittuu #vierasvoitto#taitokasvaayhdessä #KalPaB

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Juniori-KalPa ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat