TAVOITTEET

Juniori-KalPan tavoite on kasvattaa yhdessä vanhempien ja koulun kanssa yhteistoimintakykyinen, liikunnallinen, positiivinen, aktiivinen, osaava ja yhteiskuntakelpoinen nuori, joka kaikessa toiminnassaan ottaa huomioon ympäröivän yhteiskunnan. KalPalaisille on tärkeää hyvä käytös ja toisen ihmisen kunnioittaminen sekä kestävän kehityksen periaate. Lisäksi tavoitteena on mahdollisimman laaja yhteistoiminta Savossa, Itä-Suomessa ja Suomen jääkiekkoliiton toiminta-alueella. Toiminnan avulla tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa oman innostuksen mukaan eri tasoilla. Annetaan nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa kilpatasolla (A-, B-, ja C-juniorit sekä naiset) hyvässä seurassa, joka pitää huolta omista pelaajistaan.

Juniori-KalPa toimii yhteistoiminnassa Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan kanssa pyrkien kaikessa toiminnassaan tukemaan nuorisotyöhön liittyviä hankkeita, joilla edistetään laajan liikunnallisen elämäntavan oppimista.

Juniori-KalPassa toimii vuosittain yli tuhat junioria ja toiminnan ohjaajaa. Toiminnassa on mukana myös vanhempia, eri yrityksiä ja yhteisöjä tukien toiminnallaan tärkeää nuorisotyötä, jossa liikunnalla ja kasvatuksella on tärkeä merkitys. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme kaiken saatavissa olevan tuen eri sidosryhmistä arvokkaan työmme tukemiseksi ja kehittämiseksi. Tärkeintä on vanhempien osallistuminen eri tavoin toimintaan ja lapsen harrastustoiminnan kannustamiseen.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi olemme luoneet KalPalaisen toimintamallin, johon me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa. KalPalainen nuori huolehtii oikeanlaisesta ruokavaliosta, riittävästä levosta, omasta terveydestään (ei harjoittele eikä pelaa sairaana), hygieniastaan, koulunkäynnistä ja omaa hyvät käytöstavat.

Nuoremmissa ikäluokissa (alle kymmenen vuotta) tärkeimpiä asioita ovat ryhmässä toimimisen taidot. Vanhemmissa ikäluokissa korostuvat myös pelillisten taitojen arviointi yhdessä hyvän käytöksen kanssa.

Vanhempien tehtävänä on osallistua aktiivisesti joukkueen vanhempien palavereihin sekä talkootoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.


ARVOT

Sitoutuminen ("Respect", "Fair Play")

Sitoudut olemaan osa KalPa-yhteisöä ja olet ylpeä siitä, että kannat KalPa-logoa rinnassasi. Sitoudut noudattamaan seurasi tekemiä sääntöjä ja määräyksiä. Kunnioitat ihmisiä, joiden kanssa olet tekemisissä. Sitoudut seuran ja joukkueen tekemiin päätöksiin ja sopimuksiin.
Rehdit käytöstavat ja Fair Play toiminta auttavat toisia kunnioittamaan sinua.

Luottamus
Luotat joukkueen jokaiseen jäseneen ja tunnet olosi varmaksi osana KalPa-yhteisöä ja omaa joukkuettasi. Olet rehellinen ja pidät sanasi. Avoimuus on yhteisen luottamuksen perusta ja siksi myös reilu palautteen antaminen ja saaminen ovat osoitus luottamuksesta.

Yhteistyö
"Joukkue ei tarvitse tähteä vaan tähti joukkueen." Joukkueen yhteistyö on pitkäjänteistä eikä se kaadu yksittäisiin ongelmiin. Yhteen hiileen puhaltava joukkue toimii rakentavasti, kestää palautetta ja tekee töitä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Yhteistyö merkitsee myös kunnioitusta kanssaihmisiä, erotuomareita, vastustajaa ja yhteistyökumppaneita kohtaan.

Intohimo
Olet motivoitunut harjoitteluun ja luot positiivisuutta toimintaympäristöösi. Tunnet aitoa halua tekemisiäsi kohtaan, et mene puolilla valoilla, etkä aidan matalimmasta kohdasta. Toimit omasta halustasi, et pakolla, nautit tekemisestäsi. Vanhemmat toimivat lajin parissa aidosti lapsien / nuorten ehdoilla.

Maltti
Olet valmis tekemään töitä pitkäjänteisesti, maltat mielesi myös paineen alaisena. Olet rehellisesti ylpeä vahvuuksistasi ja hyväksyt kehitettävät ominaisuudet. Teet kärsivällisesti töitä asioiden eteenpäin viemiseksi. Vanhempana autat lapsien ja nuorten kehitystä heidän ehdoillaan.

Suvaitsevaisuus
Todellinen suvaitsevaisuus on toisen ihmisen aitoa hyväksymistä ja arvostusta. Suvaitsevaisuuteen kuuluu ihmisarvon kunnioittamisen ja tasa-arvon periaatteet, olipa ihmisen ihonväri, puhekieli tai kansallisuus mikä tahansa. Kunnioitat jokaisen ihmisarvoa myös terveydentilaan, ikään tai sosiaalisen asemaan katsomatta.

SÄÄNNÖT

Juniori-KalPan säännöt luettavissa täältä: Juniori-KalPa - säännöt.pdf