B SM, B-nuorten SM alkusarja

KalPa - Tappara

Vierumäki

KalPa – Tappara 8–9 (2-3, 4-4, 2-2)

Hurlumheitä, hullut päivät, avoimet ovet ja verkot tötterölleen oli päivän teema. Ilotulitus ja itku pitkästä ilosta. Positiivari sanoisi, että hyökkäyspään onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja että sivuttiin kauden maaliennätystä. Mutta pessimistipertti muistuttaisi jääkiekkomatematiikan peruskurssi vol 3:sta, jos päästää yhdeksän omiin, niin harvoin jääkiekkopeliä silloin voittaa.

Puoli minuuttia ja AV:lle. Hyvä ja varma alivoima, eikä Tappara oikein päässyt vetopaikoille. Vajaa 6 min ja YV. Uhka vai mahdollisuus muodostui nyt uhkaksi, kun syöttö napsasti tarkasti lapaan. Nimittäin vastustajan lapaan ja kaveri läpiajoon, jossa kieltämättä komia viimeistely ja 0-1 taululle. Janne Karhunen syötön jälkeen Veikka Hahlilta hieno yksilösuoritus; oikealta ylös, jalkakynä, punnerrus väkisin maalille, vastustajan mokke sivuttaisliikkeeseen ja limppu längistä maaliin. 1-1. Keltakoneen syöttöyksikkö yskii, ei oikein napsu kiekko omille lapaan. Kirvesrinnoille YV, jonka kaveri hyödyntää häikäilemättä ja taas ollaan yhden takaa-ajoasemissa. Seuraava YV KalPalle, Niklas Meriläinen saa kiekon Jeremi Tammelalta, hyvä syöttö Kimi Viljakaiselle, joka vetää tarkasti kiekon aivan takakulmaan ja taas ollaan tasoissa. Kun erän loppupuolella Tapparan siniviivaveto löytää tiensä verkon perukoille mennään erätauolle tamperelaisten komennossa 2-3.

Toisen erän alussa flipperikiekko porkkanapöksyn mailasta kimmoke keltapaidan lavan kautta takaisin Tapparalle, siitä syöttö ja hieno maali. 2-4. Puolitoista minuuttia myöhemmin KalPa-maalin eteen hirvittävä maski ja tarkka veto aivan yläkulmaan. 2-5. Valmennus käyttää aikalisäkortin. 27 sekuntia ja 2-6. Valmennus joukkueen herättelyyn maalivahdin vaihto kortin, joka tuntuukin herättävän joukkuetta, sillä vajaassa minuutin unihiekat ovat karisseet keltapaitojen silmistä ja Kasper Tarvainen syöttää Jeremi Tammelalle, joka oivaltavasti jättää taakse, josta Niklas Meriläinen löytää ruuhkasta kiekon menevän raon. Hieno maali ja takaa-ajo on käynnistynyt. 3-6. 19 sekuntia edellisestä, Veikka Hahl syöttää ja Kimi Viljakainen vetää apauttiarallaa nollakulmasta kiekon sisään. 4-6. Tasan 2 minuuttia. Kasperi Lehtonen – Kasper Tarvaisen syötöstä – vetää siniviivalta ylös ja kun kaverin mokke menee samanaikaisesti jäihin, niin kiekko pään yli maaliin. 5-6. Matsin kolmas YV KalPalle. Kasper Tarvainen syöttää Jeremi Tammelalle maalin taakse, josta syöttö Kimi Viljakaiselle ja laatta ylämummoon. HIPHEI ja HURRAA illan toinen YV-maali ja peli 6-6! erän puolivälissä unohtuu Tapparan miäs ihan vapaaksi maalineteen ja hei, taas me takaa-ajetaan, 6-7.

Kolmas erä. Vajaa 40 sekuntia ja Veikka Hahl vetää, Tapparan veskan patjatorjunta, josta tulleen riparin Topi Heiskanen paiskaa sisään. 7-7. 45 minuuttia. Veikka Hahl syöttää, Tapparan pelaaja melkein onnistuu katkaisemaan, mutta kiekko kirvesrinnan lavan kautta kuitenkin maalinkulmalla olevalle Taneli Kovaniemelle ja kiekko pussiin. 8-7! 20 sekuntia edellisestä Tapparaveto ringetteympyrästä uppoaa takakulmaan. Ja taas ollaan tasoissa, 8-8. Kalpalle jäähy. Ei merkintöjä. Tapparalle jäähy, ei merkintöjä. Mutta Tapparan kaverin päästessä jäähyltä syöttö ja puolittain läpiajo, Eikka Kokkonen vetää tässä pitemmän korren, mutta samassa rytinässä KalPalle jäähy. Ylivoimansa aikana Tappara saa kauniilla pystysyötöllä kaverin läpi, tyylipuhdas ja kylmänrauhallinen viimeistely yläkulmaan ja taas ollaan takaa-ajajina 8-9. 4 minuuttia aikaa. KalPalle YV. Ei maalia. Peliä ei saada hallintaa siten, että saataisiin mokke pois ja päästäisiin yrittämään kuudella ennen kuin aivan lopussa 7 sekunnin ajan. Takkiin tuli ?.

KalPasta maali-ilottelussa pisteille Kimi Viljakainen 3+1, Veikka Hahl 1+3, Niklas Meriläinen 1+1, Topi Heiskanen 1+0, Taneli Kovaniemi 1+0, Kasperi Lehtonen 1+0, Kasper Tarvainen 0+3, Jeremi Tammela 0+3 ja Janne Karhunen 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 10 kertaa ja Eikka Kokkonen 16 kertaa.

Onnistumisia, mutta vielä enemmän onnistumisia kaverille. Olisi tämän voinut voittaakin, mutta lopputulos on rehellinen, luvut eivät valehtele. 8-9 ja pisteet lähtivät sunnuntaina Vierumäeltä Tampereelle.

Nyt huoahdetaan hetki. Tiistaina sitten back in business ja otetaan tästä mukaan onnistumiset ja unohdetaan ja jätetään peli muuten historiaan nopeasti. Ensi viikolla sitten onkin kaksi kotipeliä. Itsenäisyyspäivänä vieraaksemme Niiralan monttuun tulee sarjan viimeisenä oleva Sport ja sunnuntaina sarjajohtaja Kärpät. Keep on rockin’!

#kotipeliVierumäellä #yhteensä17häkkiä #taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi