KalPa - Ässät

Niiralan Monttu

KalPa – Ässät 2-5 (2-2, 0-2, 0-1)

Pataan tuli!

Ottelu alkaa KalPan hallitessa pelivälinettä. Peli pyörii toistuvasti Ässäpäädyssä, mutta viimeinen rutistus puuttuu, eikä tekopaikoille päästä. Ja niin kuin vanha hokema sanoo ”jos et tee, niin kaveri tekee” niin Ässät hyödynsi oikeastaan ensimmäisen paikkansa ja peli on 0-1, kun reilu kymppi oli pelattu. Ässämaalin jälkeen KalPa pääsee yrittämään toistamiseen ylivoimaa. Kiekko on kyllä keltamustilla, mutta maalaamiseen tarvittava päämäärätietoisuus puuttuu. Jäähyn jälkeen Sakke Vallius saa riiston keskialueella ja on yksin läpi; hieno veto ja peli on tasan. Hiipikö hyvän olon tunne puseroon, mutta 31 sekuntia tasoituksesta Ässät siirtyy jälleen johtoon. Kun erän lopulla Joonas Kärkkäinen viimeistelee takatolpalta pirteästi pelanneen Niklas Meriläisen syötöstä, niin erätauolle siirrytään tasalukemista 2-2.

Toisessa erässä Ässät nousee KalPan rinnalle kiekonhallinnassa. Vieraat ovat isäntiä suoraviivaisempia ja huomattavasti tehokkaampia mennen ensin ylivoimalla yhden ja ennen erän puoliväliä tasakentällisin kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä peli jatkuu samankaltaisena, KalPalta puuttuu viimeinen päättäväisyys ja ajassa 50:39 Ässät saavat rankkarin, jonka Juha Jatkola KalPan maalissa torjuu. Lopullinen niitti Kilpirintojen arkkuun tuli ajassa 56:27, kun tänään tehokas Ässäylivoima suoraviivaisesti sahaa läpi alivoiman ja siirtää Patapaidat 2-5 johtoon.

Oliko vielä hyvänolon tunne perjantain hienosta Kärppävoitosta vai mikä, mutta tänään keltamustilta puuttui viimeinen tahto ja sitä kautta päättäväisempi Ässät meni selvään ja ansaittuun voittoon. Onneksi asiaa ei tarvitse jäädä märehtimään, sillä jo ensi lauantaina Ässien kotihallissa on revanssin paikka, kun joukkueet asettuvat vastakkain uudelleen.

Pisteille kalpalaisista tänään Joonas Kärkkäinen 1+0 ja Sakke Vallius 1+0, sekä Niklas Meriläinen 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 21 kertaa.