TPS - KalPa

Turku

TPS – KalPa 2 – 7 (1-1, 0-5, 1-1)

KalPa tuli hakemaan revanssia Turuust.

Heti alkuun KalPalle jäähy, josta Tepsi teki ylivoimalla 1-0. Pitkään valkomustat eivät kuitenkaan johdostaan saaneet nauttia, kun tilastoihin kirjattiin KalPan tasoitus. Kokonaisuudessaan 1. erä oli TPS:n hallintaa (mistä kertovat torjunnat: Eikka Kokkonen 14, versus TPS:n moken 2 torjuntaa) ja erän lopulla TPS pääsi kokeilemaan melkein minuutin 5vs3:kin, mutta lisämaaleja erässä ei nähty.

Ajassa 22:03 KalPa ajaa maalille ja yhtäkkiä tilanne on 1-2. Samassa tilanteessa TPS:n maalivahti loukkaantuu ja joutuu jättämään pelin kesken. Toivottavasti ei mitään vakavampaa ja turkulaisnuorukainen voi palata peleihin nopeasti!

Oliko syynä KalPan johtomaali vai valitettava TPS-maalivahdin loukkaantuminen, niin joka tapauksessa pelin virtaus muuttui, KalPa hallitsi vuorostaan peliä. TPS:llä oli ajoittain vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois. Ja samalla kun Aurajoessa vesi virtasi ylävirtaan, niin KalPa takoi toisessa erässä maaleja: 1-3, 1-4, 1-5, Tepsin aikalisä, fifty-sixty väkivaltaisuusjäähyt molemmille ja jäähyjen aikana 1-6 KalPalle tasavajaalla.

Kolmas erä oli rikkinäinen jäähyjen vuoksi. Ajassa 54:12 Veikka Hahl tekee puolittaisesta läpiajosta illan kolmannen ja näin KalPalle seitsemäs maali. Hieman myöhemmin TPS hieman kaunisteli lukemia kahteen seitsemään, jotka jäivät pelin loppulukemiksi.

Eli niinhän siinä kävi, että tänään hallia ei täyttänyt ”hunajata, hunajata”, vaan lentävä kalakukko nautti hunajaisen välipalan ja kovasti haettu revanssi saatiin. Samalla alkusarjan ottelut TPS:ä vastaan ovat ohi. Vaikka TPS teki tänäänkin illan ekan ja vikan, niin KalPan seitsemän tehtyä siinä välissä oikeuttavat sanomaan, että B-nuorten SM alkusarjan valtikka näiden joukkueiden välillä jäi loppujen lopuksi niukasti KalPalle maalein 9-7 (TPS voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Kuopiossa 2-5).

Illan onnistuja oli joukkue: Tilastoihin naputeltiin seuraavat nimet Veikka Hahl 3+1, Santeri Yli-Suutala 2+0, Kimi Viljakainen 1+1, Kasper Tarvainen 1+0, Ville Kivimäki 0+3, Visa Sirviö 0+1, Niilo Romppanen 0+1, Taneli Kovaniemi 0+1, Kasperi Lehtonen 0+1 ja Juuso Rousu 0+1. KalPan maalissa Eikka Kokkonen torjui 42 kertaa.

Kiitokset peliä raportoineelle ”ulkomaan” kirjeenvaihtaja Sami Viinikaiselle.

#voittajanmatkaraumanvieraspeliinpuolittuu #vierasvoitto #taitokasvaayhdessä#KalPaB