B SM, B-nuorten SM alkusarja

K-Kissat - KalPa

Helsinki

K-Kissat - KalPa 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

KalPa nousi ennakkosuosikkina B-nuorten SM-alkusarjan viimeisenä olevaa K-Kissojen upouuteen Kaarelan jäähallin kaukaloon. Takkiko auki vai unihiekkaako silmissä, mutta alku oli luvalla sanoen vähän unelias. K-Kissat oli sen sijaan hereillä ja ajassa 00:54 syöttö b-pisteiden väliin ja PAM, limppu alakulmaan. 1-0, herätys, herätys keltamustat, tääl on niinku peli menossa!

Pikkuhiljaa alkoi luistin kulkea, silmä aueta ja syöttö tarttua lapaan ja noin viiden minuutin pelin jälkeen KalPa alkoi viedä peliä… loppuerään tehokas puoliminuuttinen, kaksi kertaa siirretyn rangaistuksen aikana kiekko K-Kissojen verkkoon ja peli yhtäkkiä KalPalle 1-2.

Tämän jälkeen KalPa, vaikkei ehkä kauden parhaalla pelillään, vei peliä. Toisesta erästä historian kirjoihin kirjoitettiin muutama jäähy, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Kolmannen erän alkuun Taneli Kovaniemi loistavasta yhteispelistä Andreas Okanyn kanssa pisti pelin ykskolmeen ja se oli sit siinä… vaikka KalPan maalilla pelanneelle Eikka Kokkoselle kirjattiin kolmannessa erässä yhtä paljon torjuntoja kuin kahdessa ensimmäisessä yhteensä, niin tilanne ei muuksi muuttunut, ei erän ainoalla K-Kissojen ylivoimalla, eikä edes viimeisen 1:20 aikana, kun K-Kissat yritti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla kaventaa peliä.

KalPan pistenikkareina nimensä tilastoihin kirjasivat Taneli Kovaniemi 1+2, Niklas Meriläinen 1+0, Atte Tiitinen 1+0, sekä Andreas Okany 0+2 ja Visa Sirviö 0+1. Torjuntavuorossa ollut Eikka Kokkonen kaunisteli maalivahtitilastoaan tänään 20 torjunnallaan.

Oikea joukkue voitti – tänäänkin – ja Helsingin reissun kahdesta pelistä pistepussiin tuli painoa lisää kuuden pisteen verran. Siitä pää täynnä hyvää mieltä ja turvallista, puolta lyhyemmältä tuntuvaa kotimatkaa kohti Savon sydäntä!