6
HUH
16.30
B SM, B-nuorten SM playoff

KalPa - Ässät  

Niiralan Monttu

KalPa – Ässät 4–0 (1-0, 1-0, 2-0)

PRONSSIA!

Niin se on tämäkin kausi sinettiä vaille valmis, aurinko paistaa, lumi sulaa ja hallissa pelataan pronssista, mahtavaa, eikö? Mutta nyt ei muuta kuin lämä tiskiin jäällä ja läpsyttimet käyntiin katsomossa.

Ja sit mennään. KalPa alussa hitusen aktiivisempi ja ensimmäiseen kahteen minuuttiin jo muutama laukaus ja kerran raudatkin jo kilisee. KalPalaukaus valkopaidasta ulos KalPan hyökkäysalueelta, kolmekakkonen Ässille, torjunta. KalPa pääsee toistuvasti paineistamaan, Ässien yhtään pitemmät hyökkäykset ovat harvassa, toki Ässät vetävät hanakasti päästyään hyökkäyssinisen yli. Erän puoliväli ja AV:lle. Heti ekasta aloituksesta Benjamin Korhonen läpi ja Ässien koukun kautta tasavajaalle. Ässät vähän jäljessä ja toinen Ässäkoukku ajassa 13:21. Tasavajaat tulee ja menee ja kohta pukkais ylivoimaa. Juonikasta YV:a ja kerran päästään jo sivaltamaan kohti puolityhjää maalia, mut ei vielä. Ja toisen kerran, mutta tällä kertaa ei nouse patjan yli. Heti perään Ässät saa armohärdellin KalPa maalille ja hetkeen kukaan ei oikein tiedä missä kiekko on, eikä vielä toiseenkaan hetkeen. Mutta mikä tärkeintä, ei KalPan maalissa. Ylivoimaa pukkaa vol III, taas hyvä rakentelua ja maalitilanne, mutta ei mee... lopulta Benjamin Korhonen vetää B-pisteen takaa verkot tötterölleen. Syöttö Andreas Okany. 1-0. Erän loppuun Ässille neljän sekunnin välein kaksi jäähyä: tilanteita, vetoja, mutta lopulta eräsummeri päästää Ässät pälkähästä. KalPan erä, jota avitti vieraiden aktiivisuus jäähyrintamalla. Erän torjunnat KalPa 10 – Ässät 13. Hyvää meteliä ja tunnelmaa myös katsomossa, varsinkin vieraiden pieni, mutta sitäkin äänekkäämpi kannattajaryhmä jaksaa huutaa.

Toinen erä. KalPa aktiivisempi, mutta vahinkokampin seurauksena AV. Pari vetoa, mutta ei suurempaa hätää. AV:n jälkeen pari ei niin aktiivista vaihtoa ja heti kaveri saa otetta pelistä. Mutta erän puoliväliin mennessä jo sitten taas KalPallakin pari makeaa maalipaikkaa, mutta ohi ja yli menee. Mutta joutuu Eikka Kokkonenkin välillä venymään KalPan portinvartijana ihan tosissaan, mutta äkkiä Ässätilanteiden jälkeen KalPa kuittaa tilanteet omilla maalipaikoillaan, muttei mene sisään. KalPa hallitsee maalipaikkatilanteita selvästi ja keltapaidoilla onkin sen miljoona paikkaa, mutta kun ei mee, niin ei mee. Ässät puolittainen läpiajo, josta kaatumisesta vieraille rankkari. Ässänuttu ottaa kiekon keskiviivalta, kuljettaa ja vetää. Selvästi ohi. Sitten se palkinto tulee. Tekijä Aleksi Käyrä, syötöt Kasperi Lehtonen ja Benjamin Korhonen. Viimeisellä minuutilla Ässillä pitkä pyöritys siirretyn rangaistuksen aikana. Eli AV:ta olis tarjolla. KalPan erä, jossa torjunnat KalPa 11 – Ässät 9.

AV:lla siis aloitetaan. Ei hätäpäivää. Ässillä vähän vaikeuksia päästä omista, mutta toki välillä peli pyörii KalPapäädyssäkin. Jeremi Tammela peippailee kolmen valkopaidan välistä maalin eteen, mutta ajautuu vähän liian lähelle porilaismokkea. Heti seuraavassa tilanteessa Veikka Hahlin vihainen veto, mutta ei tuota tulosta. Ässät pääsee mukaan peliin ja lopulta KalPalle jäähy maalinsiirtämisestä. Pari vetoa, mutta hyvin toimii AV, aktiivista, eikä Ässät pääse helpolla hääräämään ihan ytimeen. Ässillä ajoittain vähän ehkä otteen poikaakin, mutta toki KalPalla hyvä ilme koko ajan. Ässäpakki pistää omassa päässä suoraan Andreas Okanyn lapaan. Veto, yli. Hetkeä myöhemmin Ässäkaveri kaatuu ja liukuu pahan näköisesti laitaan pää/olkapää edellä. Pääsee kuitenkin itse pois, toivottavasti ei sattunut mitään vakavampaa. KalPa pelaa aikaa aktiivisella karvaamisella. Ja KalPa tekee maalin aktiivisella karvaamisella, kun parivaljakko Jeremi Tammela ja Kasperi Tarvainen karvaa kiekon hyökkäyssinisen tuntumassa ja syöttelee edestakaisin ja tekee lopulta tyhjiin. 3-0. Ässäaikalisän jälkeen Atte Tiitinen vuorostaan murtautuu parin pujottelukepin välistä valkopaitojen maalille, mutta tämäkin yritys menee vähän liian lähelle, joten lisämaali jää tekemättä. KalPa pelaa alueet vahvasti, tällä kertaa oman sinisen, jossa riisto johtaa Andreas Okanyn nousuun ja Andreaksen vahvan luistelun seurauksena vieraiden huitomisjäähyyn. YV on oikein mallikasta ajan kuluttamista kellosta. KalPa hallitsee kiekolla ja lopulta kiekottelee Ässäviisikon solmuun ja kiekon takarautaan. 4-0. Viimeistely Veikka Hahl, syötöt Niklas Meriläinen ja Juuso Rousu. Vielä viimeisellä minuutilla joutuu Eikka Kokkonen venymään äärimmilleen säilyttääkseen nollat. KalPa hallitsee kiekollisena, eikä Ässät pääse ottamaan edes mokkea pois. Aivan viime sekunneilla Ässät yrittää vielä nousta, mutta Eikka Kokkonen tekee omintakeisen ratkaisun ottamalla kiekon mailalla haltuun ja painamalla kiekon mailalla ja luistimilla päätykulmaan kuin paraskin puolustaja kuluttaen viimeiset sekunnit kellosta… ja juhlat ovat valmiina! Nyt saa huutaa, kausi päättyy suvereeniin, hallittuun esitykseen, selvään voittoon nollapelillä ja pronssimitaliin. Pronssimitaliin, joka saavutettiin yhtenäisenä keltaisena joukkueena.

Ei muuta kuin jalometallia kaulaan, valokuviin ja ”voitolla yöhön”.

KalPasta pronssipelissä pisteille Benjamin Korhonen 1+1, Kasper Tarvainen 1+0, Veikka Hahl 1+0 ja Aleksi Käyrä 1+0, sekä Niklas Meriläinen, Kasperi Lehtonen, Juuso Rousu ja Jeremi Tammela 0+1 per nokka. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui nollapelissään 30 kertaa.

Se oli sit siinä, KalPa B:n mitalitunnelmiin päättynyt kausi 2018-2019! Mahtava päätös mahtavalle kaudelle mahtavalta joukkueelta. KalPa B haluaa kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan erittäin lämpimästi kaudesta ja mahdollisuudesta saada harjoitella, pelata ja voittaa – tai välillä myös hävitä – joukkueena. KIITOS!

Keltamusta ääni vaikenee… Syksyllä jatkuu

#playoffit #kerrastapoikki#pronssikaulaan #mitalittuli#kiitosNiiralanmonttu #kiitosyleisö#kausipakettiin #keväthurmaa#pelipäiväparaspäivä#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista