B SM, B-nuorten SM playoff

KalPa - Tappara

Niiralan Monttu

KalPa – Tappara 6–1 (0-0, 3-1, 3-0)

Kauden käännekohta näille porukoille; voittaja jatkaa välieriin, toisesta sijasta saa pikakomennuksen kesälomalle. Siinä sitä onkin panosta illan peliin.

Kaksi ensimmäistä hyökkäystä tekee KalPa ja toisesta kehkeytyi jo ihan makea maalipaikka, mut ohi meni tällä kertaa. KalPa painaa, KalPa taklaa ja peli pyörii pääsääntöisesti Tapparapäädyssä. Kolmasosa erästä mennään isäntien tahtiin, sitten Tapparallakin alkaa olla pitkiä pyörityksiä KalPapäädyssä. Estämisjäähy KalPalle hyökkäyspäästä ja päästään hakeen vielä lisää spiriittiä alivoimasta. Hyvää AV:ta, vaikka Tappara muutaman vedon saikin läpi, mut niin sai KalPakin kaksykkösen alivoimalla, mut yli meni tällä kertaa. Oispa ollut makea paikka pistää kauden eka AV-maali. Erän lopulla KalPa palaa takaisin kuskinpallille ja heti pukkaa kaverille penalttia. YV pyörii, mut todella vaaralliset paikat jää vähiin. Energinen, eteenpäin pyrkivä erä, jossa molemmilla hetkensä ja paikkansa. Torjunnat KalPa 10 – Tappara 8.

Hei, taas me pelataan 2. Tappara voittaa aloituksen, mut ekan hyökkäyksen tekee KalPa… ja heti kaveri rikkoo eli viisnelosta pukkaa, tosin turhaan – tai ainakin ilman tulosta – tällä kertaa, kun verkot ei heilu. Eka erän intensiteetistä jäi osa pukukoppiin, molempiin pukukoppeihin. 26 minuutin kohdalla KalPa alkaa taklata hyökkäyspäädyssä. Ja 26:24 tulee avausmaali. Olisiko havaittavissa syyseuraussuhdetta? Tekijä Kasperi Tarvainen, syöttö Kimi Viljakainen. Heti maalin tupsahtaa Tapparalle YV, jonka ensi minuutilla useita pahoja vetoja. YV loppuu ja tilanne ohi, Tappara vetää roikun maalia kohti ja tippuvan lehden, johon osuu - joko Tapparan hyökkääjän tai KalPan puolustajan - maila ihan Eikka Kokkosen nenän edessä nostaen putoavan kiekon yläpesään. No ee voe mittää: 1-1. Eka vaihto ja KalPalle YV. YV mitään tuota, mut sitten ylivoiman päätteeksi KalPa pistää päälle sellaisen vetokarusellin, ett oksat pois. Vetoja Tapparamaalia kohden sataa, sataa ja sataa. Lopulta pistetään sit jo sisään. 2-1. Maali Atte Tiitiselle, syötöt Oskari Mikkoselle ja Benjamin Korhoselle. Tappara yrittää päästä mukaan peliin kynsin ja hampain: vaikka kaatamalla KalPamaalin. Viimeisellä minuutilla Tappara karvaa ylhäältä, KalPa selvittää kuitenkin paineen ja Juuso Rousu syöttää Andreas Okanylle, joka nousee, tekee itselleen vähän tilaa ja vetää laidasta. Tarkasti tamperelaismoken olkapään yli. Laatan pussiin. 3-1. Tappara saa vielä puolittaisen läpiajon, mut pitempi tikku jää – taas - KalPalle. Loppua kohden piristyneen toisen erän torjunnat KalPa 6 – Tappara 13.

Hei taas me pelataan 3. No nyt Tappara voittaa aloituksen ja saa myös ensimmäisen pyörityksen KalPapäätyyn, hienoa, ettei peli toista itseään. Molemmilla paikkansa, ja halunsa voittaa peli ja sitä kautta sarja. Tappara saa pitkän, todeeella pitkän pyörityksen, joka vielä päättyy KalPan pitkään. Aloitusvoiton kautta vaihtoon. Molemmilla momentuminsa ja vaikka peli on energistä, niin ehkä aivan viimeinen kiima ratkaista jää vähän vajaaksi ja erä jatkuu kiikareilla. Tuomarit ei kuitenkaan tarvinnut kiikareita laskiessaan sinitakkeja kentällä, liikaahan niitä. YV:lla Benjamin Korhonen kokeilee: kling ja verkkoihin. Valitettavasti vain päätyverkkoihin. Niklas Meriläinen kokeilee: kling, mutta nyt kiekko pysyy kaukalossa… jatkuu, kunnes maalilaulu taas raikaa. 4-1. Tekijä Taneli Kovaniemi, syöttöpisteet Atte Tiitinen ja Oskari Mikkonen. Ja taas maalin jälkeen pukkaa jäähyä eli alimmaista voimaa päästään taas testaan. Ja hyväksi testissä todettiin. Tappara kyllä pyörittää YV:lla, mutta vedot blokataan tai Eikka Kokkonen hoitaa läpitulevat. Atte Tiitinen nostaa, avohärdelli Tapparamaalille ja sinne lipuu. Ja taas Niiralan montun kaiuttimet pistää parastaan maalilaulun kanssa. 5-1. Tappara näyttää vähän luovuttaneelta, mutta yhtäkkiä heidän kaksykkönen muuttuu vapauttavan syötön kautta läpiajoksi, torjunta. Jatkotilanteesta vielä pari pahaa vetoa, mut kun täyttä näköesteitä ei ole, niin tarttuu. Ja kuin nöyryyttäväksi vastustajaa Jeremi Tammelan syötöstä Kasperi Tarvainen välttää puolittaisen taklauksen hyökkäyssinisellä, kiertää muutaman sinisen pujottelukepin ja vetää maalin. 6-1. Tilastoissa maali merkitty kuitenkin Jeremi Tammelalle. Syöttö Arttu Kaunisto. Viimeisen erän torjunnat KalPa 15 - Tappara 9.

Kuopiossa pelataan tänään hyvää jääkiekkoa, aivan kuten pelattiin lauantainakin. Eikä sitä paljon parempaa paikkaa olekaan pelata hyvää jääkiekkoa, kuin ratkaisupelit kotona kotiyleisön edessä. Sunnuntaina Tampereella ei ollut ihan yhtä lennokasta, mutta kukapa sitä muistelee ja ihan turhaan muistelisikin, kun tärkein eli ottelusarjan selvä voitto on takataskussa. Parempi, halukkaampi ja liikkuvampi joukkue voitti, joka uskoi tekemiseensä. Tekemiseensä joukkueena. Ja samalla avautuivat ovat KalPalle välieriin, jossa vastaan asettuu Jokerit. Eli lauantaina peli pikitien päässä. Sunnuntaina sit taas kotona. Mutta ennen sitä: hetki hyvänolon tunnetta ja sitten kunnon valmistautuminen tulevaan.

KalPasta pisteille tänään Atte Tiitinen 2+1, Taneli Kovaniemi 1+0, Kasper Tarvainen 1+0, Andreas Okany 1+0 ja Jeremi Tammela 1+0, sekä Oskari Mikkonen 0+2 ja Benjamin Korhonen, Kimi Viljakainen, Arttu Kaunisto ja Juuso Rousu syöttöpiste mieheen. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 30 kertaa.

#playoffit #puolivälierä #kotivoitto #eipäalkanutkesälomavielä #välieriin #keväthurmaa #pelipäiväparaspäivä #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi