B SM, B-nuorten SM playoff

Tappara - KalPa

Tampere

Tappara –KalPa 4–3 (2-1, 1-0, 1-2)

Vähän pehmeä alku. Oman maalin kulmalla hopeaa ja kaveri pääsee syöttämään maalin edessä vapaana olevalle sinitakille, jolla on helppo työ lakaista kiekko tyhjiin. 1-0. Kotijoukkueen ylivoima. Löysää YV-tekemistä, eikä KalPalla ole hädänpäivää. Pikkuhiljaa keltamusta konekin alkaa käynnistyä tai ainakin on päässyt bussista kaukalon puolelle henkisestikin. Ajatuskatko oman maalin takana maalivahdin ja puolustuksen kesken… kiekko maalin eteen, kun KalPan maalilla pelaava Eikka Kokkonen on vielä maalin takana, eikä enää jalkapallorevahduskaan pelasta. 2-0. Keskittyminen ei ole nyt ihan tapissa. KalPa pääsee yrittämään YV:a, mutta Tappara pääsee katkomaan KalPan yritykset, eikä kunnon pyöritystä saada aikaan. Tappara joutuu pistään pari pitkää ja lopputuloksena KalPaYV vol 2. AV:n aikana toinen poikittain keltaiseen selkään. Viiskolmonen johti taas siihen mihin sen pitääkin johtaa. Maaliin. Tekijä Kimi Viljakainen, syötöt Jeremi Tammela ja Andreas Okany. Viisnelosella hyvää pyöritystä ja laatuvetoja, mutta ei tasoitusta. Enivei nyt täällä taidettiin alkaa pelaan lätkää. Uninen alku, mut lopussa pelattiin kirkkain silmin, erän torjunnat KalPa 5 – Tappara 15.

Hallisetä kiillotti jään ja taas mennään. Vähän jäi ekan erän lopun fokuksesta pukukoppiin. Snadisti on kevyttä, niin kuin se poikittainenkin, josta KalPalle jäähy. Tappara saa ylivoimallaan laatuvedon, ei muuta raportoitavaa Hakametsästä. Täysmiehityksellä Tappara saa pari pitkää pyöritystä, eikä pitkästä vaihtomatkasta päästä vaihtamaan. Lopulta Tappara ottaa hyökkäyspään satanolla aloitusvoiton, josta takuukorkea lämäri juuri patjan yli tolpanjuureen. 3-1. Niklas Meriläinen nostaa hyvällä liikkeellä ja jälkeen jäänyt sinitakki tökkää jalat alta eli YV:a tarjottais. Ei oikein napsu syötöt ja historian kirjat tästä hirvittävästi lisäsivuja saaneet. Ja aivan kuin osoituksena hieman vajaasta keskittymisestä KalPalla 6 pelaajaa – pitkään – kentällä ja päästään punnertamaan alivoimalla. AV toimii. Toisen erän torjunnat tasan 6.

Setä kävi hetken ajelemassa ympyrää kaukalossa, mut nyt taas mennään. Tapparan kaveri unohtuu kärkkymään ja pääsee läpi nokakkain Eikka Kokkosen kanssa, mutta jää odottamaan muita? Eli se siitä ?. Andreas Okany tekee näyttävällä kikalla tilaa itselleen ja syöttää Taneli Kovaniemelle ja yleisö jo melkein hurraa. Mutta ei vielä mee. Tapparalla pitkä pyöritys, lopulta kiekko kuitenkin turvallisesti Eikka Kokkosen räpylän alla ja pelaajat pitävät illan ekan wannabe-playoff-nahistelut maaliedessä. KalPa vuorostaan pyörittää pitkään ja laukoo. Ja laukoo. Mutta yksikään ei mene maskin läpi. Ja jos menee, niin ohi maalin. KalPa nostaa voimakkaasti, Aleksi Käyrä vetää tarkkaakin tarkemman ranteen yläkulmakilautuksen kautta sisään. Ei nää osaa soittaa maalibiisejä täällä Hämeessä, mut enivei KalPa is back in business, 3-2. Syöttöpisteet Kimi Viljakaiselle ja Niilo Romppaselle. Heti kohta hirmu hässäkkä Tapparan maalilla. Ja peli on muuten sit nyt tasan. Tekijä Taneli Kovaniemi, syötöt Kimi Viljakainen ja Andreas Okany. Tasoituksen myötä pelin intensiteetti nousee kerralla potenssiin. KalPa hallitsee ja painaa, mutta maalin tekee Tappara, kun hävitään oman maalinedustan kamppailu ja Tapparan kaveri pääsee hakkaamaan kiekon sisään. 4-3. Minuutti jäljellä. Mokke pois ja kuudella yritetään. Peli pyörii ja vetoja saadaan, mut tällä kertaa ei ihan riittänyt enempään. Viimeisen erän torjunnat Tappara 8 – KalPa 9.

KalPasta tänään pisteille Kimi Viljakainen 1+2, Taneli Kovaniemi 1+0, Aleksi Käyrä 1+0, Andreas Okany 0+2, Niilo Romppanen 0+1 ja Jeremi Tammela 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 20 kertaa.

Uninen alku päästiin melkein komppaamaan paremmalla ensimmäisen erän lopulla ja hyvällä viimeisellä erällä, mut kirivaihde ei ihan riittänyt voittoon asti tänään. Mutta taas nähtiin, että KalPalla on jalkaa luistella ohi ja keskiviikkona kotona pistetään herätyskello soimaan jo ennen peliä. Kolmannen erän muistot päässä on hyvä mennä kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun Niiralaan. Keskiviikkona jatkuu...

#playoffit #puolivälierä #voitottasan#keväthurmaa #pelipäiväparaspäivä#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi