B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - HIFK

Niiralan Monttu

KalPa – HIFK 8–2 (3-0, 1-1, 4-1)

KalPa hyökkää ekaks, mutta kaverikin pääsee kilauttaa ylärimaa jo reilun minuutin kohdalla. 2:20 ja AV:a pukkaa, hyvän – tai siis pahan - näköistä pyöritystä HIFK:llä ylivoimalla, sekä yksi läpiajon tynkä. Mutta maalin tekee KalPa, kun Niklas Meriläisen syöttö maalin takaa maalin eteen menee aina siniviivalle asti, jossa Santeri Yli-Suutala ottaa kiekon haltuun, potku maalia kohti, ranneveto yläkulmaan ja maalibiisi soimaan. Pian päästään ylivoimalle, eka hyökkäys ja Niklas Meriläinen antaa epäonnistuneen – tai jos Niklas tuota yritti, niin hän ylittää kaikki asteikot oveluudessa ja pelin luvussa - syötön, joka menee maalinedustan läpi Jeremi Tammelalle, joka pistää kiekon satavarmasti sisään ja taas on maalibiisille käyttöä. Pelin hallinta siirtyy KalPalle ja pian päästään ylivoimalle. Ja heti perään olis ollut mahkut viiskolmoseen, mutta tällä kertaa yritetään siirretyn rangaistuksen aikana kuusnelosella. Kauniita sommitelmia, mutta verkko ei heilu kuin väärältä puolelta. Katkon jälkeen jatketaan 3 sekuntia viiskolmosta, jota seuraavalla viisnelosella taas heiluu. Nimittäin verkko HIFK-moken takana. Tällä kertaa Jeremi Tammelan syötöstä Kimi Viljakainen viilettää laidasta sisään ja laittaa lötön pussiin. 3-0. HIFK pääsee loppuerässä painostamaan – vuorollaan – mut ei siellä päinkään (ehkä hiukan keltamustien läpi katsottuna). Erän torjunnat KalPa 6 – HIFK 13.

Taas mennään, nyt päästä päähän. Kiekko vähän polttelee turhaan omassa päässä. HIFK:n hyökkääjä pääsee laidasta keltapaitojen ohi ja syöttää toiseen aaltoon B-pisteiden väliin, josta vapaana oleva valkopaita pistää ykköseltä kiekon varmasti sisään. 3-1. Omassa päässä tulee nyt kaksinkamppailuissa toistuvasti hopiaa. KalPa saa kaivatun katkon HIFK:n momentumiin HIFK-jäähyn muodossa. Ylivoima ei oikein pääse pyörimään, mutta Kasper Tarvainen käypi muuten vaan tekasemassa maalin. Yleisökään ei oikein tajua tilannetta, kun Kasper nousee maalille muina miehinä ja kiekko on ensimmäisen kerran toisessa erässä HIFK-maalissa. Syöttöpisteet Taneli Kovaniemelle ja Elias Koposelle. KalPa selvittää välissä yhden alivoiman. AV:n jälkeen KalPa saa vähän yllättäen sellaisen rauhallisen kaksnollan maalineteen, mutta nosto nousee tällä kertaa yli HIFK-maalin… Mutta toisen erän alun ujosteluvaihe on keltapaitojen osalta historiaa. KalPalla useampikin ”melkein tein”-paikka, mutta maalibiisi-cd pölyttyy levypesässä loppuerän ajan. Erän aivan lopuksi KalPajäähy. Torjunnat KalPa 7 – HIFK 12.

HIFK aloittaa suoraan ilman mokkea eli kuudella neljää vastaan. Uhkapeli ei tuota maalia, ei tosin tule vieraille vastaiskuakaan. Mutta alivoimassa jälkeen isännät juottavat vierailleen katkeraa kalkkia. Sakke Vallius vääntää vahvasti päädyssä useampaakin valkopaitaa vastaan, joista yksi jää kulmaan Saken päälle, vaikka peli on jo siirtynyt muualle. KalPa hyödyntää poikapainin harrastajien jättämän vapaan tilan, kun Elias Koponen maalaa Kasper Tarvaisen syötöstä. 5-1. HIFK:llä pukkaa alivoimaa ja peli pyörii vieraspäädyssä. Andreas Okany vetää ylös, melkein liian ylös, mut ei sentään vaan yläriman kautta sisään. 6-1. Kohta namutellaan puoli maalia tyhjäksi ja kiekko Andreas Okanylle rystylle. HIFK-mokke tai hänen räpylänsä vetää kuitenkin tällä kertaa pitemmän korren. Seuraavaksi KalPan nätti kuvio hyökkäyspäädyssä päättyy isännille vihellettyyn estämisjäähyyn, joka taas päättyy HIFK:n kavennusmaaliin. Peli rullaa siististi päästä päähän, vähän poispelailun makua ilmassa. Reilu pari minsaa jäljellä ja kaveri ottaa jäähyn. Peli on ratkennut ja sen kyllä huomaa pelin temposta, joka ei päätä huimaa. YV päättyy Kimi Viljakaisen veiviin, joka vie moken sivuun ja kiekon seitsemännen kerran HIFK-maaliin. 2 sekuntia jäljellä, kun Taneli Kovaniemi pistää pisteen pelille ja kiekon Juuso Rousun vedon riparista sisään. Torjunnat KalPa 7 - HIFK 12.

Liekö syynä HIFK:n menneet mahdollisuudet playoffeihin, mutta tänään KalPalla oli vastassa totuttua vaisumpi HIFK. Tuloksellisesti hyvä peli toi paljon onnistumisia ja toisaalta kun Ässät rökittivät Porissa TPS:n, niin KalPa varmisti voitolla kotiedun pleijareihin.

Nyt vartin juhlat, kunnolla evästä, hyvät yöunet ja huomenna vielä runkosarjan viimeisessä ottelussa kohdataan tänään Kärpät yllättänyt HPK.

KalPasta pisteille tänään Kimi Viljakainen 2+0, Elias Koponen 1+2, Taneli Kovaniemi 1+2, Jeremi Tammela 1+2, Santeri Yli-Suutala 1+0, Kasper Tarvainen 1+0, Andreas Okany 1+0, Niklas Meriläinen 0+3, sekä Oskari Mikkonen, Joonas Kärkkäinen ja Juuso Rousu 0+1 mieheen. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 20 kertaa.