B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - TPS

Niiralan Monttu

KalPa – TPS 4–5 (0-0, 3-2, 1-3)

KalPa tulee peliin aktiivisesti ja TPS pääseekin hyökkäysalueelleen vasta noin kahden minuutin kohdalla, mutta saa sitten melkoisen pyörityksen. Lopputuloksena KalPajäähy. TPS saa ylivoimansa aikana KalPan maalille useammankin avohärdellin, AV päättyy KalPan toimesta hienoon taklaukseen Kalpan sinisellä ja taklauksen seurauksena jäähyltä boxiin hypännyt Niilo Romppanen pääsee puolittaiseen läpiajoon, josta ei kuitenkaan maalilaulut soi. AV:n jälkeen KalPalla aktiivinen vaihe, mutta ei kaveri kyllä jää paljon huonommaksi, vaan molemmat pääsevät vuorollaan pyörittämään ja laukomaan vaarallisesti. Kasper Tarvainen nousee röyhkeästi ja vetää rystyltä. Ainakin yleisössä jo tuuletettiin. Turhaan, kun hieno rystylaukaus osui tolppaan. Molemmat joukkueet panostavat energiseen, hyökkäävään pelityyliin tarjoten näin yleisölle erittäin viihdyttävää ja tapahtumarikasta jääkiekkoa. Mutta kun maalivahdit vetävät pitemmän korren, niin vartin huilille siirrytään kiikareilla. Ensimmäisen erän torjunnat KalPa 14 - TPS 11 ja tolpat KalPa 1 – TPS 0.

Hei me pelataan 2. TPS:n aloitusvoiton jälkeen KalPa pääsee laukomaan jo 13 sekunnin kohdalla ja jatkoa seuraa melkein kahteen minuuttiin asti. Eka torjunta KalPa päätyyn kahden minuutin kohdalla ja samasta tilanteesta TPS:lle jäähy maalivahdin estämisestä. Melkein minuutin siirretyn rangaistuksen aikana, eikä YV:lla puoleentoista minuuttiin ei tule onnistumista. Mutta sitten laukauksen jälkitiimellyksestä Niklas Meriläinen puttaa ”kadonneen” kiekon sisään ja ylivoima päättyy ylivoimamaaliin. Syöttöpisteet Kasperi Lehtoselle ja Jeremi Tammelalle. 1-0. Maalin jälkeen TPS:lläkin on omat pitkät pyöritykset. TPS YV:lla saa kiekon aivan maalivahdin alueen rajalle, jossa valkopaidalla on aikaa siirtää musta ensin sivulle ja nostaa musta maalin kattoon. Sisäpuolelle. 1-1. TPS:n tasoitusmaalin jälkeen Veikka Hahl on pääsemässä yksin läpi, kun valkopaita heittäytyy ja lyö mailalla Veikalta jalat alta. Rankkarikaan ei ehkä olis ollut ihan väärin, mutta kelpaa meille YV:kin, kun tuomittua ylivoimaa ehti kulua vain 16 sekuntia, kun KalPa siirtyy illan toisella YV-maalillaan taas johtoon. Tekijä Elias Koponen, syöttö Taneli Kovaniemi. 2-1. Ja heti perään KalPa päädyssä riparilla on ekana vierasjoukkueen urho ja niin peli on taas tasan. 2-2. Nyt hyökätään suoraviivaisesti päästä päähän. Ja pelikatkosta pelikatkoon. Ei ole jalka ainakaan jarrulla ja tapahtumia riittää molemmissa laatikon päissä, mutta selvästi enemmän TPS-maalilla kuin KalPa maalilla. Elias Koponen nostaa voimakkaasti ja röyhkeästi suoraan maalille, johon syntyy melkoinen avohärdelli, jonka voittajaksi nousee Jeremi Tammela, joka sutii kiekon sisälle. Syöttöpiste ansaitusti Elias Koposelle. 3-2. Toinen erä tarjosi – voiko sanoa koko rahan edestä, jos ei ole pääsymaksua – jääkiekkoviihdettä ja tapahtumia. Ja kun tässä erässä maalivahdit eivät olleet ainoita onnistujia, niin maalejakin saatiin. Yhteensä viisi kappaletta ja ehkä ihan oikeudenmukaiset 3-2 luvut mediakuutiolle – tai oktagonihan tuo katosta riippuva kahdeksansivuinen mediahässäkkä on, jos ihan tarkkoja ollaan - erän päätteeksi. Torjunnat KalPa 6 – TPS 18.

KalPa aloittaa aktiivisesti, mutta maalin tekee TPS, kun kiekko löytää tiensä jotenkin maalinedushässäkän läpi alakulmaan. 3-3. Ja heti perään menetetään kiekko ja kaveri pääsee vetämään vapaasti b-pisteiden välistä. Maaliin. Ja yhtäkkiä ollaan tappiolla. 3-4. Niklas Meriläinen nostaa ja tekee itselleen tilaa. Ja syöttää takatolpalle kiiltävälle Jeremi Tammelalle, jonka ohjaus ei kuitenkaan tällä kerralla osu tolpan oikealle puolelle. Tai siis vasemmalle puolelle, vaan menee oikealta karvan verran maalin ohi. TPS hallitsee hienokseltaan, mutta omat paikkansa on myös keltapaidoilla. TPS:llä vaarattoman näköinen tilanne ja kiekko lähellä päätyviivaa, josta nopea veto, joka kolahduksen kautta menee sisään jostakin olemattomasta raosta. 3-5. Läpiajoa molempiin päihin. On tyhjää puolikasta maalia TPS-päädyssä, mut ei mene. Kunnes ajassa 57:11 Atte Tiitinen tekee, syöttöpisteet Andreas Okany ja Taneli Kovaniemi. 1:50 jäljellä, jäähy vieraille, kotijoukkueen aikalisä. Viimeinen minuutti: kuudella painetaan. Kiekko saadaan maaliinkin, mutta tuomarin pilli on jo ehtinyt soida. 9 sekuntia jäljellä ja aloitus. 4 sekuntia jäljellä ja uusi aloitus. Satanolla aloitusvoitto nousee taivaisiin ja omaan päätyyn ja aika loppuu, joten lopputulokseksi jää kirvelevä 4-5. Torjunnat viimeisessä erässä KalPa 12 – TPS 9.

Kirvelevästä tappiosta huolimatta olipas viihdyttävä peli, jossa ei kyllä päässyt pitkästymään. Liekö pelin tempoa nostanut joka keväinen varustelukilpailu, jonka TPS oli jo aloittanut ottamalla A:sta pelanneita – TPS:n A jäi SM-sarjassa sijalle 10 ja ulos POffeista – ketjullisen mukaan B:hen. No niin tai näin tilanteita pelissä olisi riittänyt toiseenkin peliin ja 9 maalin lisäksi pelissä nähtiin yhteensä 70 torjuntaa. ”Kevät on jääkiekkoilijan parasta aikaa” on jonkun kuolematon lause, joka kuvaa kyllä sitä eteenpäin pyrkivää hurmosta, jota tänään saatiin todistaa Niiralan montussa.

Pisteille KalPasta tänään Elias Koponen 1+1, Jeremi Tammela 1+1, Niklas Meriläinen 1+0, Atte Tiitinen 1+0, Taneli Kovaniemi 0+2, Kasperi Lehtonen 0+1 ja Andreas Okany 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 32 kertaa.