B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - Ässät

Niiralan Monttu

KalPa – Ässät 3–2JA (0-0, 1-2, 1-0, 1-0)

Vauhdilla lähdetään, Ässät pääsevät kuitenkin nopeasti peliin mukaan ja ehkä hienokseltaan hallitsevat ensimmäistä erää. Varsinkin ylivoimalla Ässien kohtuu suoraviivainen pelitapa luo muutamia vaarallisia vetoja. Myös KalPa saa omalla YV:llaan pari syöttöä läpi Ässänelikon läpi, vedot eivät kuitenkaan uppoa sisään ja niin erätaukomusiikkia kuunnellaan kiikareiden loistaessa tulostaululla. Torjunnat KalPa 8 – Ässät 7.

KalPan keltainen pyörremyrsky pyörii Ässäpäädyssä. Ässät kuitenkin pääsee kilauttamaan KalPan maalirautoja parin minuutin kohdalla, KalPa tosin tasoittaa kilauttelut vajaa pari minuuttia myöhemmin. KalPalle hyökkäyspään jäähyllä taas alivoima, jonka aikana molemmilla todelliset maalipaikat, mutta kiikareilla jatketaan. YV:nsa jälkeen Ässät painaa, on tilannetta jos jonkunlaista aina läpiajoon asti. Tosin KalPallakin omat vastahyökkäyksessä. Pelin tunnelma tiivistyy molemmin puolin. Peli tasoittuu vähitellen ja 32 minuutin kohdalla kovalla tahdolla maalille ja kiekko ”jostain” sisään. Tekijä Kimi Viljakainen, syötöt Andreas Okany ja Veikka Hahl. Avausmaalin jälkeen KalPalla vahva ote pelistä ja lopulta Ässäpeluri snadi aitioon. Ylivoima muuttuu kuitenkin tasavajaaksi puolen minuutin jälkeen. KalPalle taas jäähy, jonka aikana ”suorasta hyökkäyksestä” Ässät kahdella sivuttaissyötöllä pääsevät vetämään tyhjiin ja pelin tasoihin. Ja aivan erän loppuun yksi mies unohtui yksin KalPa maalin eteen ja 1-2. Torjunnat KalPa 14 – Ässät 9

KalPa painaa, KalPa hallitsee, muttei kunnon maalipaikoille päästä. Vähitellen pelikin tasoittuu ja tilanteita tulee molempiin päihin. Ja välillä vedellään tasavajaata, välillä ylivoimaa, välillä alivoimaa. Mutta ei maaleja. Ei kumpaankaan päähän. Kunnes viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia ensin Veikka Hahl kilauttaa ylärimaan, josta tulleesta riparista Kasperi Lehtonen vetää vanhan kunnon lämärin ja kiekko varmasti verkon perille. Ja syvälle. Jatkoille mennään.

Peli virtaa, kuten kolmekolmosella on tapana. Veikka Hahl takakarvaa kiekon hyökkäyspäädyssä kääntää kohti maalia ja syöttää Atte Tiitiselle, joka naulaa riemun kattoon ja tilastoihin kauden avausvoiton Ässistä!

Niin meni romukoppaan Ässien voittoputki KalPaa vastaan ja KalPan (Ässiä vastaan) kahden maalin taika. Hieno nousu tasoihin ja jatkoilla ohi. Viikonlopun saldo 2 kertaa 3-2, voitto voittolaukauksilla ja voitto jatkoilla. Aina kannattaa yrittää, aina kannattaa painaa, aina viimeiseen pillin vihellykseen, sillä se ei ole ohi ennen kuin se on ohi ja lopussa kiitos seisoo. Siinäpä sitä on mietelausetta – positiivista mietelausetta – viikonlopulta.

Pisteille KalPasta tänään Atte Tiitinen 1+1, Kimi Viljakainen 1+0, Kasperi Lehtonen 1+0, Veikka Hahl 0+3, Andreas Okany 0+1 ja Arttu Kaunisto 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 29 kertaa.

#kotivoitto #lopussatasoihinjajatkoillaohi #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi