B SM, B-nuorten SM-sarja

Blues - KalPa

Espoo

Blues – KalPa 3–4 (0-1, 3-3, 0-0)

Tempo, tempo ja vielä kerta tempo, nyt mennään eikä meinata. Blues-merkeissä hitusen painetaan menemään. KalPalle jäähy ”liikaa pelaajia jäällä”. Blues pyörittää, mutta ei takaiskuja. Bluesille jäähy ”liikaa pelaajia jäällä”, KalPan ylivoimalla Andreas Okanylta lyöntilaukaus siniviivalta ja yläkulma soi vierasmaalisävelmiä. 0-1. Syöttöpisteet avausmaaliin Veikka Hahlille ja Atte Tiitisille. Molemmille porukoille vielä yhdet YV:t. Blues pyöritti taas näyttävää ylivoimaa, ilman tulosta. KalPa sai oman ”ylivoimansa” hyökkäysalueelle oikeastaan vasta YV:n loppuessa. Vauhdikas, täynnä kamppailua oleva erä meni pelillisesti hieman kotijoukkueen komennossa, mutta KalPa teki, Blues ei tehnyt. Torjunnat Blues 7 – KalPa 11.

Toisen erän alussa yksi kaikkien aikojen nopeimmista torjunnoista, kun KalPan aloitusvoitosta kiekko tulee suoraan omaa maalia kohden. Heti kohta väkivaltaisuusjäähyt molemmille ja jatketaan hetki 4vs4. Jäähyjen lopussa Blues saa puolittaisen läpiajon, jossa hyökkäävä pelaaja ja puolustava pelaaja kamppailevat ja kiekko ”jää” suoraan jäähyaitiosta tulevalle sinitakille, joka pääsee aivan vapaana paraatipaikalle ja vetää tarkasti patjan yli. 1-1. Bluesin momentumia eletään, Sinitakki voittaa pääosin kamppailut ja hallitsee peliä, kunnes KalPa pääsee YV:lle. Ylivoimalla kamppailua hyökkäysalueen laidassa, josta kiekko keskelle aivan vapaana olevalle Atte Tiitiselle, joka kurittaa komialla onetimerillä isäntiä. 1-2. Kamppailemalla tilannetta luomassa syöttöpisteet napanneet Oskari Mikkonen ja Kimi Viljakainen. Maalin jälkeen – heti seuraavassa vaihdossa - KalPa-hyökkäys; Taneli Kovaniemi leikkaa keskelle, johon saa syötön päädystä nousevalta Atte Tiitiseltä… ja taas verkko soi sulosointuja Bluesvahdin takana. 1-3, josta syöttöpojo Atte Tiitisen lisäksi myös Ville Kivimäelle. KalPamaalien myötä tapahtumat jäällä ovat tasoittuneet. KalPa-kaksikko Jeremi Tammela & Niklas Meriläinen voittaa kamppailun hyökkäyskulmassa, Niklas Meriläinen pyörähtää irti Bluesvarjosta ja syöttää takatolpalla vapaana olevalle Santeri Yli-Suutalalle, joka naulaa 1-4. Kamppailu kannattaa! Alivoimaa pukkaa, ylivoimalla Bluespelaaja nousee maalin kulmalta maalin eteen, vetää kohti kulman peittävää Eikka Kokkosta, josta tulleen riparin pääsee samainen sinitakki lyömään kiekon ylös. 2-4. Jäähyjä tulee. KalPalle. Ja KalPalle. Hetki viiskolmosta kestetään, mutta yhden alivoimalla kaverin veto torjunnan kautta liruu sisään. Aika about 39:59 aloitus Blues-päädyssä. Kiekko Bluesmaaliin, tuomari hylkää yliaikaosumana. Torjunnat Blues 5 – KalPa 13.

Kolmas erä. KalPa ylivoimalla nätti tilanne, jossa Veikka Hahl jo ennättää tuulettaa. Ei maalia. YV muuttaa tasavajaaksi, jolla KalPa järjestää näyttäviä syöttökuvioita. TV muuttuu aikanaan alivoimaksi, mutta nyt KalPa-AV toimi, eikä Blues saa pyöritystä päälle. KalPan ylivoiman kohokohdaksi jää kova lämäri vähän yläkulman yli. Blues yrittää, Blues tikistää, Blues ottaa aikalisän ja vetää kuudella viittä vastaan tukka hulmuten, mutta tänään se ei riitä. KalPalla läpi viimeisen erän hyvä taisteluilme ja Bluesin yritykset tökkäävät viimeistään KalPan maalilla pelaavaan Eikka Kokkoseen. Kaiken kaikkiaan melko tasainen kolmas erä, jonka päätteeksi hyvästä taistelusta palkintona makea voitto kotiin viemisinä. Torjunnat Blues 7 – KalPa 11.

Hyvä kamppailuhalukkuus, tahto omassa päässä. Tahto hyökkäyspäässä. Ja vaikka koko ajan syötöt eivät napsuneet omille, niin jaksettiin koko ajan painaa ilman taka-askeleita, myös Bluesin momentumien aikana. Laukaukset olivat päivän sana hyökkäyspäädyssä, tehokasta ja kaunista riitti voiton edestä. Samalla rikkoutui KalPan ja Bluesin välisten otteluiden kotivoittotaika. Tästä on hyvä körötellä kohti kotia ja harjoittelujaksoa. Seuraava peli vasta 20 päivän päästä.

KalPasta pisteille tänään Atte Tiitinen 1+2, Santeri Yli-Suutala 1+0, Taneli Kovaniemi 1+0 ja Andreas Okany 1+0, sekä Oskari Mikkonen 0+1, Ville Kivimäki 0+1, Veikka Hahl 0+1, Kimi Viljakainen 0+1, Niklas Meriläinen 0+1 ja Jeremi Tammela 0+1. Eikan maalilla Eikka Kokkonen torjui 35 kertaa.

#voittajankotimatkapuolittuu #vierasvoitto#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi