B SM, B-nuorten SM-sarja

HIFK - KalPa

Helsinki

HIFK – KalPa 2–3 (0-3, 2-0, 0-0)

Pirtsakka alku. Ei tehnyt HIFK tällä kertaa ekaa maalia. Sen teki ajassa 2:26 Taneli Kovaniemi Kimi Viljakaisen ja Santeri Yli-Suutalan syötöistä. Tämän jälkeen pari hyvää riistoa ja niistä paikat, muttei lisämaaleja. KalPa-jäähyt siirsivät momenttumin punaisille isännille. Liike jäi vähän ”alavoimamoodiin”, eikä syötötkään napsuneet (omien) lapaan. Erän loppupuolella puntit alkoivat vähitellen tasoittua. Putki kulki, peli kääntyi nopeaan ja niinpä saatiin hyvää painetta HIFK-päätyyn, päästään yrittämään muutaman kerran ja lopulta Janne Karhunen viimeistelee … ja heti perään Kimi Viljakaiselta, Andreas Okanylle, joka syöttää maalin takaa ja Taneli Kovaniemi erän toisellaan vie KalPan jo 3-0 johtoon. Erän loppuvaihetta lukuun ottamatta kuitenkin ehkä punavoittoinen erä, jota ikään kuin todistavat torjunnat HIFK 6 – KalPa ja Eikka Kokkonen 20.

Pirtee alku vol 2. 13 sekuntia ja KalPalle rankki, muttei tällä kertaa maalia. HIFkiläinen laidasta ylös, veto, torjunta, jossa Eikka Kokkonen luulee sulkeneensa kiekon, kiekko maalin takaa toiselle puolelle, veto, Eikka ennättää vielä loikalla osittain eteen, mutta vain osittain ja kiekko valuu jostain sisään. 1-3. YV-TV-AV ei maaleja, mutta jonkinmoinen mahdollisuus tehdä kauden eka AV-maali. Lisää AV:ta, asiallista AV-peliä, eikä takaiskuja. Kovaa ja pitkää pyöritystä KalPan päässä, lopulta punainen täysin vapaana maskissa ihan maalin edessä ja veto suoraan tai ohjaten ajassa 36,44 KalPan maaliin. Heti perään HIFKiläinen taas vapaana ihan maalin edessä ja ykkösellä veto. Varmasti räpsään ????. Vähitellen peli alkaa taas aaltoilla molempiin suuntiin. Erän viimeisellä minuutilla YV, jossa ammuttiin. Ammuttiin. Ja Ammuttiin. Ei kuitenkaan lisämaaleja. Selvästi tasaisempi erä, mistä osoituksena torjunnat HIFK 16 – KalPa 12… ja vaikka kaveri teki 2.

Aloitetaan YV:lla, mutta taisi olla YV-maalia lähempänä HIFK:n AV-maali, kun vapaana oleva kaveri pääsi yrittämään ihan Eikka Kokkosen nokan edestä. Jäähyn jälkeen pelataan about 5 minuuttia ihan yhtä maalia, KalPan maalia. Sitten peli tasoittuu ja aaltoilee taas ”normaalisti” päästä päähän ja molemmilla on hetkensä. Vähitellen HIFK taas ottaa enemmän ja enemmän otetta ja 55 minuutista 59 minuuttiin pelataan KalPan päässä ja HIFK hakee ”hullunkiilto” silmissä tasoitusta. Isäntien otettua maalivahdin pois noin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria KalPa pääsee purkamaan painetta ja saa muutaman yrityksen tyhjiinkin, muttei tällä kertaa mene. Vapauttava summeri soi.

Semmottii tällä kertaa, maaleja tehtiin vain yhteen päähän, ensin KalPa 3 ja sit HIFK 2. Eikä mennyt niin kuin kauden aiemmat KalPan ja HIFK:n kohtaamiset. HIFK ei tehnyt ekaa maalia, vaan KalPa teki 3 ensimmäistä. Perinteiden mukaan KalPalle tuli toisessa erässä rankkari, mutta tällä kertaa maalia tullut. Eikä KalPa mässäillyt maaleilla kolmannessa erässä niin kuin aikaisemmissa peleissä. Peli ei ollut ihan niin kuuma kuin normaalisti joukkueiden kohdatessa. HIFK painosti (torjunnat HIFK 29 – KalPa 46), KalPa kesti ja KalPan luistimen liikkuessa kaveri ei pysynyt kyydissä, oma pää pysyi kohtuu puhtaana ja kun viimeistelykin toimi, niin KalPa vei taas pisteet eli yksi ja se tärkein asia ei muuttunut. Voitolla Turkuun, tästä on hyvä jatkaa huomenna TPS vieraana.

KalPasta pisteille Taneli Kovaniemi 2+0, Janne Karhunen 1+0, Kimi Viljakainen 0+2 ja herrat Kasper Tarvainen, Santeri Yli-Suutala, Veikka Hahl ja Andreas Okany syöttöpisteet mieheen. Eikka Kokkonen torjui KalPan maalilla 46 kertaa.

#vierasvoitto#voittajanmatkaTurkuunpuolittuu#taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18#bsmfi