KalPa - Tappara

Niiralan Monttu

KalPa – Tappara 5–1 (1-1, 3-0, 1-0)

Korkattiin sitten tämän kauden pudotuspelit. Eikä ihan huonosti korkattukaan!

KalPa aloittaa pirteästi ja peli pyörii pääosin Tappara-päädyssä. Vajaa viis minuuttia mennään keltapaitojen komennossa, mutta vähitellen porkkanapöksyt pääsevät KalPa-paineen alta ja peli pyörii ajoittain vaarallisestikin kotijoukkueen puolustuspäässä. YV:llä pari asiallista yritystä, mutta lopulta kotijoukkueen voimakas maalille ajaminen johtaa poikittaisen mailan kautta tasavajaalle. Ja puolen minuutin päästä – kun Tapparan kaveri haluaa pelata myös KalPa-pelurin mailalla – tasavajaa vaihtuu taas KalPan ylivoimaan. 4vs3 ei tuota tilastomerkintöjä ja pian taas päästellään tasavajaalla. KalPa hallitsee TV:ta. Kimi Viljakainen nousee kesken hyökkäyspään pyörityksen väkevästi ja vetää. Ylärimaan. Ja heti seuraavassa aallossa – nyt KalPa ehti juuri täysvoimaseksi - Oskari Mikkonen vetää. Avausmaalin. Syöttöpisteet Santeri Yli-Suutala ja Kasper Tarvainen. Peli virtaa ja tilaa on, sanotaanko nyt, rajallisesti. TapparaYV: kaveri pääsee nousemaan maalin takaa maalin eteen ja vetää etukulmasta olkapään yli pelin tasoihin. Torjunnat KalPa 7 – Tappara 9. Vauhdikas erä, jossa aika oli kohtuu vähissä. KalPan aktiivinen karvaus johti useisiin hyökkäyspään kiekonriistoihin. Toki vieraatkin antoivat näytteen osaamisestaan ja tahdostaan. Väliin kaffepaus ja sit jatketaan.

Jää on putsattu ja taas mennään. Vieraat saa alkuun minuutin myllyn KalPapäätyyn. Kalpan ensimmäinen hyökkäys tuottaa YV:n, jota tarvitaan 54 sekuntia maalin tekoon: Aleksi Käyrä syöttää maalintaustalta maalineteen, josta Ville Kivimäki heiluttaa verkkoa. Syöttöpiste myös Benjamin Korhoselle. 2-1. Tappara ottaa hyökkäyspään huitomisjäähyn 24 minuutin kohdalla. Tällä kertaa ylivoimaa ei saada oikein pyörimään. Ylivoiman jälkeen Benjamin Korhonen rakentaa sinänsä vaarattoman näköisestä tilanteesta oivan vetopaikan Atte Tiitiselle, joka pistää tarkan maalilaulun soitattajan. 3-1, johon syöttöpiste myös Kasperi Lehtoselle. Erän puolivälissä KalPan pitkä pyöritys päättyy Tapparan kiinnipitämisjäähyyn. KalPa pyörittää ylivoimaa ja lopulta vihellyksen jälkeinen maalinedustalla kuumeneminen vie toisenkin vieraan snadille tauolle. Viiskolmonen päättyy niin kuin viiskolmosen pitääkin. Maaliin. Andreas Okany syöttää Benjamin Korhoselle, joka potkaisee potkun pari B-pisteen kaarelle, josta tarkka laukaus pistää tänään kotijoukkueen tutuksi tulleen maalilaulun soimaan. 4-1. Jäljelle jäänyt YV ei tuota lisämerkintöjä. Seuraavaksi Tapparan vuoro yrittää ylivoimaa. KalPa pelaa erittäin aktiivisen alivoiman koko kentän alueella ja Tappara pääsee rehellisesti hyökkäyssinisen yli vasta jäähyn aivan lopussa. 45 sekuntia erää jäljellä, pelaajat odottavat aloitusta Tapparapäädyssä. Tuomarit keskustelevat, jututtavat valmentajia ja viimein aloitus siirretään KalPapäätyyn ja KalPalle estämisjäähy. Tapparankin pelaajat olivat ylivoimastaan yhtä yllättyneitä kuin yleisökin eivätkä oikein päässeet ylivoimamoodiin ennen summerinsoittoa. Torjunnat KalPa 6 – Tappara 16, KalPan erä.

Alivoimalla siis aloitetaan. Hyvin, sillä KalPan aktiivinen karvauspeli ei avaa Tapparan YV:lle ovia ollenkaan. Ei edes raolleen. Heti perään uusi AV KalPalle. Nyt Tappara saa hienon kuvion ja kiekon maaliinkin, mutta potkaisemalla. Ylivoimansa jälkeen Tappara saa hetkeksi painetta KalPan alueelle, mutta pian karvauskone nimeltä KalPa alkaa hyrrätä ja hallita. Porkkanat kiehuu ja penalttia pukkaa. Ja käytöskymppi till. YV ei oikein lähde ja Tappara saa jopa jonkunlaista hyökkäyspään peliä aikaiseksi AV:llaan. Peli pyörii, sitten pari vapauttavaa syöttöä ja Kimi Viljakainen on puolittain irti. Tarkka veto luistelusta ja deja vu ”mä olen kuullut tän biisin jossain”. Elämä on ihmisen parasta aikaa! 5-1, syötöt Andreas Okany ja Kasperi Lehtonen. Samalla tais kuulua naks useammankin sinipaidan selästä. Turhautunut Tappara ottaa vielä myöhästyneestä taklauksesta jäähyn. YV on lähinnä ajanpeluuta. Loppuerä lähinnä odoteltiin summeria ja pelailtiin, josta osoituksena viimeisen erän torjunnat KalPa 3 – Tappara 5.

Ensimmäinen erä oli hyvää jääkiekkoa, sitten Tappara pikkuhiljaa tylsyi KalPan kilpeen ja pelin intensiteetti ja taso laskin step by step…aina vastustajan selkärangan lopullisen taittumisen aiheuttaneeseen KalPan viidenteen maaliin. Pelin kuva olisi voinut olla vähän erilainen, jos Tappara olisi saanut alussa onnistumisia, mutta kun ensimmäisen erän hyvätkin paikat kuihtuivat joko aktiiviseen puolustukseen, KalPan maalilla pelanneen Eikka Kokkosen varmoihin torjuntoihin tai viimeistään tolppiin, niin pelin kuva oli tämä. KalPa piti jalan kaasulla, oli aktiivinen ja teki paikoista, varsinkin ylivoimalla tehdyt 3 jättivät hämäläiset tänään kauas taakse. Enivei hieno voitto ennätysyleisön edessä. Kannattajien pitää kyllä jatkossa parantaa tuosta 160 yleisömäärästä ?.

Huomenna on päivä ja peli uus. KalPalla mahdollista katkaista sarja Hakametsässä.

Tänään pisteille Benjamin Korhonen 1+2, Oskari Mikkonen 1+0, Ville Kivimäki 1+0, Kimi Viljakainen 1+0 ja Atte Tiitinen 1+0, Kasperi Lehtonen 0+2, Andreas Okany 0+2, Kasper Tarvainen 0+1 ja Aleksi Käyrä 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 16 kertaa.

#playoffit #puolivälierä #kotivoitto #keväthurmaa #pelipäiväparaspäivä#taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi