B SM, B-nuorten SM-sarja

Kärpät - KalPa

Oulu

Kärpät – KalPa 6-2 (2-0, 0-0, 6-0)

Hyvä alku, toinen erä vielä riiputtiin mukana, mutta sitten puolen suomen joukkue meni menojaan. Ansaittu voitto kaverille.

Kovaa taas mennään. Kiekko enemmän Kärpillä kuin KalPalla. Juuso Rousu nousee oikealta laidalta, kotijoukkueen puolustus estelee, mutta yritykseksi jää ja veto painuu kassiin. Vahva tahto ja itsevarmuus tuo tulokseksi 0-1. Tällä kertaa vasta ajassa 02:11. KalPalle YV. Viisneljä pyörii hyvin, mutta YV-pyöritys ei tuo maalia. Mutta sitten aivan jäähyn viime hetkillä maalivahti Eikka Kokkosen kautta kiekko Kasperi Lehtoselle, joka syöttää Sakke Valliukselle nousee vasemmalta hyökkäyssinisen yli, rannari B-pisteen yläkaarelta. Ylämummoon tai -peltiin. Ihan sama, taas vahva tahto ja itsevarma nouseminen viimeisteltynä laatukudilla. 0-2. Maaliin syöttöpiste myös maalivahti Eikka Kokkoselle. Kärpät koettaa kuus plus yhdellä, josta seurannutta ylivoimaa KalPa ei pääse lunastamaan tulokseksi asti. Peli pyörii ja molemmilla on hetkensä. 17:39 KalPa pääsee kolmannen kerran kokeilemaan ylivoimaansa, mutta ei makeaa mahan täydeltä. Torjunnat tasan 6-6. Ehkä jopa vähän KalPan erä, oisko eka kerta ikinä, että Kärppiä vastaan tulee vain 6 torjuntaa erään.

Toinen erä alkaa. Kärpät painaa, saa ylivoiman. Ei maalia, mutta paljon, paljon tilanteita, torjuntoja. Jäähyntappamisen jälkeen peli pysyy KalPa-päädyssä, ei vaan päästä pitkältä vaihtomatkalta vaihtamana tai edes omista pois. Kuuden minuutin kohdalla paineen purku hetkellisesti onnistuu. Kärpät nousee vasemmalta, leikkaa keskelle ja veto ihan ykkössektorista. Maaliin, mutta Eikan sylissä on kärppäpeluri, sekä osittain omakin ja mailakin menee poikki. Tuomari näyttää silti maalia! Tilanteen jälkeen tuomaristo kokoontuu. Ja tekee ainoan oikean ratkaisun, ei maalia! Tämän jälkeen KalPa pääsee vähän pelin mukaan ja pelin virtaus jos ei tasoittunut, niin ainakin ero hallinnassa kaventuu…. Kunnes Kärpät pääsee taas kuskin paikalle, peli pyörii KalPa päädyssä, ja KalPa päädyssä, ja KalPa päädyssä. On vetoja, on murtautumisia maalille, on keskelle leikkauksia, on puolittaisia ”läpiajoja”, on maalinedusmylläkkää. 17:44 kärppäpitkä eli todistettavasti päästiin hyökkäysalueellakin ?. Tämän jälkeen KalPa pääsee taas peliin mukaan ja molemmille viimeisellä kahdella minuutilla paikat, KalPa kilauttaa tolppaakin. Erä meni hallinnan osilta selvästi Kärpille, toisen erän torjunnat Kärpät 4 – KalPa 13, mutta maalit 0-0.

Viimeisen erän alku on pimeä, myös kotijoukoille, kun Ruutu on pimeänä. Mutta ei ollut pimeää Kärpille, joka sai koneen käyntiin ja hallitsee peliä. Veto ja riparille ekana kärppäpaita. 1-2. Kärppähallinta jatkuu, veto kimpoaa päädystä takaisin maalinkulmalle, jota ei onnistuta siivoamaan. Ja peli on tasan 2-2. KalPa päädyssä aloitus, Kärpille aloitusvoitto, jonka jälkeen pari siirtoa viivassa, veto maskin takaa yläkulmaan ja tilanne on yhtäkkiä 3-2. Peli tasoittuu. Kärppävedosta ripari ja kotijoukkueen hyökkääjä voittaa maalieduskamppailun ja pääsee nostamaan kiekon maaliin. 4-2. Eikka tiputtaa kiekon paineettomalle puolustukselle, jolta kiekko hukkuu, Kärppä syöttää vapaaksi jääneen kiekon maalieteen toiseen aaltoon, josta kiekko aivan ykköspaikalta varmasti verkon perukoille. 5-2. Kärpät pyörittää ihan kuin ylivoimaa, vaikka ukkoja on yhtä paljon. Siniviiva veto – meneekö suoraan vai maskin kautta – menee jostakin sisään. 6-2. Torjunnat Kärpät 5 – KalPa 21 (+6 maalia) kertoo kaiken viimeistä erästä.

Sarjajohtaja näytti kahdessa viimeisessä erässä, miksi Kärpät on sarjan johdossa. Kun nättejä maaleja ei ollut tarjolla siirsi puolen Suomen ylpeys joukkoja myös KalPan maalineteen ja tekikin kolmannessa erässä läjän maaleja voittamalla maalineduskamppailuja ja maskista. No ei huonolle hävitty ja viikonsaldo Kärppien kanssa tasan pisteissä 3-3 ja maaleissa 7-7, paremmin me pärjätään Oulussa kuin kukaan muu :). Pari päivää huilia ja sitten taas sata lasissa kohti etelänreissua ensi viikonloppuna. Keep on smiling. Keep on trying. Push more. And even more.

Pisteille KalPasta tänään Juuso Rousu 1+0, Sakke Vallius 1+0, sekä Kasperi Lehtonen 0+1 ja Eikka Kokkonen 0+1, sekä 40 torjuntaa.

#eihuonollehävitty#puntitTasanKärppienKanssa#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi