B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - Kärpät

Niiralan Monttu

KalPa – Kärpät 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Hyvä alku, hyvä loppu, selvä voitto. Se ois poijjaat ja tytöt nyt silleen niin, että KalPa – Kärpät B:n SM-sarjan pelit on tasan 2-2 tältä kaudelta.

Kiekko jäähän, KalPalle eka hyökkäys, kiekko päätyyn, kaverin mokke yrittää pysäyttää, muttei onnistu, taitaa horjahtaa. Kiekko Kimi Viljakaiselle, joka syöttää. Kiekko liruu puolustajan kautta maalin eteen aivan vapaana olevalle Andreas Okanylle, joka lakaisee kiekon tyhjään maaliin vastustajan puolustuksen ja moken katsellessa maalin sivusta. Taululla 1-0 ajassa 0.11. Ei pöllömpi alku, tasaisen tahdin taulukon mukaan lopputulos olisi 327 – 0. Het kohta Andy ajaa sisään ja maalille. Ja tilanne 2-0. Ja aika 1:22. tasaisen tahdin taulukon mukainen lopputulos romahtaa – vielä kuitenkin kotijoukkueelle kohtuulliseen – 87-0 tulokseen. Syöttöpisteet illan toiseen maaliin Veikka Hahlille ja Santeri Yli-Suutalalle. Liekkö ollut ne kuuluisat bussijalat puolen suomen poikien ongelmana, mutta vieraillamme ei oikein lähtenyt, varmaan nähneet omalta kannaltaan parempiakin alkuja.
Pari minuuttia myöhemmin KalPalle ylivoima. Ylivoimaa ei saada rauhoitettua ja KalPan alkurynnistys tasoittuu. YV:n jälkeen peli jatkuu vauhdikkaana, mutta sekavana… vauhtia on kyllä niin, että hengästyttää katsomossakin. Kärpät alkavat päästä mukaan peliin yhä paremmin, mutta kilpirinnat pääsevät yllättävän usein väliin Kärppien avaussyöttöihin.
Rangaistusta pukkaa ja valkopaidat pääsevät koettamaan ensi kerran ylivoimaa tänä iltana. Ylivoimapeli pyörii näyttävästi, Kärpät yrittävät syötellä KalPan solmuun, ett pääsisivät vetämään tyhjiin. Klap, klap, klap. Ei oikein pääse ihan avopaikkoihin ja puolittaiset paikat hoidetaan keltapaitojen toimesta. Ylivoiman myötä Kärppien luistelukone lähtee käyntiin ja hallinta siirtyy selvästi Kärpille. KalPalla on ongelmia päästä pois omista muutamaa yksittäistapausta lukuun ottamatta. Erän viimeisellä minuutilla alun tehokaksikko Andy Okany ja Kimi Viljakainen nousevat hyvällä jalalla hyökkäykseen, Andyssa kiinni valkopaitainen salamatkustaja, jolle kiinnipitämisjäähy. Toinen erä päästään siis aloittamaan ylivoimalla. Erän maalit KalPalle, alun rynnistyksen jälkeen kuitenkin hallinta pääsääntöisesti Kärpillä, josta osoituksena torjunnat KalPa ja Eikka Kokkonen 11 – Kärpät 4.

Toinen erä aloitetaan KalPan YV:lla, jonka aluksi puolittaiset läpiajot molemmille. Ylivoimalla pari hyvää vetopaikkaa sivuttaissyötöstä, mutta Kärppämokke hoitaa ekan ja toinen veto jää vähän piippuun. Heti YV:n jälkeen Kärpät saa hetkeksi painetta KalPapäätyyn. Tuloksen tekee kuitenkin KalPa; hyökkäys, vasemmalta sisään, maalin takaa, puolittain maalin eteen. Ja sisään. 3-0. Tekijä Veikka Hahl ja syöttö illan tehopakkaus Andreas Okany. Maalin myötä KalPa saa otetta, KalPan hallitessa kiekkoa Kärpät käyttävät repivää hyökkääjää – ennen ois sanottu, että kärkkyvät - ja saavatkin läpiajon, jonka Eikka Kokkonen KalPan maalilla nollaa. KalPalle hyökkäysalueen kostojäähy, joka ei onneksi maksa takaiskua. Heti Kärppä YV:n jälkeen Kärpille taas läpiajo, mutta kiekko karkaa valkopaidalta juuri ”oikeaan” aikaan, eikä hän pääse ihan kunnolla yrittämäänkään kavennusta. Kärpät hallitsee ja painaa pelin väkisen KalPan puolustusalueelle, eikä kilpirinnat pääse pitkästä vaihtomatkasta vaihtamaan. Lopulta väsymys päättyy kamppijäähyn kautta alivoimaksi. Ylivoimalla Kärppien syöttökone toimii ja he saavat muutaman laatuvedon laatupaikoista, mutta AV toimii ja kaikki vedot pysähtyvät blokkeihin tai viimeistään Eikka Kokkosen torjuntoihin. KalPalle laitataklausjäähy ja Kärpille siitä tulistumisen seurauksena väkivaltaisuusjäähy eli tasavajaalla jatketaan. TV:lla Kärpät painaa päälle, mutta ilman tulosta. Heti jäähyjen loppumisen jälkeen KalPa nousee ja Veikka Hahl painaa vauhdilla hyökkäyspäähän ja haastaa voimakkaasti, josta palkintona KalPa-ylivoima. Ylivoimalla Kasperi Lehtonen syöttää Taneli Kovaniemelle, joka taas syöttää maalin takaa maalin eteen Kimi Viljakaiselle, jonka toimesta taululle 4-0. YV:kin toimii. Toisen erän torjunnat KalPa 16 – Kärpät 9.

Viimeinen erä. Vauhtia piisaa yhä edelleen. Kalpa jäähy. Kärpät pyörittää, mutta tilastoihin merkitään vain torjuntoja. Minuutti jäähyn päättymisen jälkeen Kärpät painaa peliä uskollisesti KalPa-alueelle. Veto ja riparissa ekana valkopaita, joka saa nostettua lähietäisyydeltä yli Eikka Kokkosen patjan. 4-1, no ehkä Kärpät yhden ansaitsi, ehkä ????. Erän puolessa välissä KalPa pääsee kokeilemaan ylivoimaa, mutta YV:lla aloitussyötöt ei oikein napsu omille ja vaarallisimman paikan taisi saada alivoimalla pelaava Kärpät puolittaisen läpiajon merkeissä. Ei yhtä ilman toista vai miten se meni, kuitenkin heti ylivoiman päätteeksi uusi KalPa-ylivoima. Toisella YV:lla Kasperi Lehtonen tuo ”ihan rauhassa” kiekon oikeasta laidasta ylös ja syöttää takatolpalle rientäneelle Veikka Hahlillle. Ja ratkaisevan tuntuisesti tilanne 5-1. Toinen syöttöpiste Niilo Romppaselle. Erän lopun KalPa hallitsee tai pitäisikö sanoa puolustaa kiekollisena. Johtoasemassa pelikin toimii. Kolmannen erän torjunnat Kalpa 10 - Kärpät 8.

KalPasta pisteille Andreas Okany 2+1, Veikka Hahl 2+1, Kimi Viljakainen 1+1, Kasperi Lehtonen 0+2, sekä Santeri Yli-Suutala, Niilo Romppanen ja Taneli Kovaniemi 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 37 kertaa.

Makea voitto. Kauden nopeatempoisimmassa pelissä. Ylivoimaisesta sarjajohtajasta. Tässähän nopeimmat jo alkaa odotella Poffien finaalia Kärpät – KalPa… mutta ei tartte odottaa sinne asti, vaan back2back-hengessä joukkueet kohtaavat jo tulevana lauantaina 26.1.2019 Raksilassa. Mutta olihan nopeeta peliä… huilataan hetki. Ja nautitaan tästä voitosta. Jo toisesta voitosta. Ja sitten nokka kohti uutta kohtaamista. Lauantaina Raksilassa jatkuu… Kärpät on ärsytetty ja Kalpa on täynnä itseluottamusta… keep on rockin’!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Good night!