Juniori – KalPan toimintaperiaatteet tasojoukkueissa

E1- ja nuorempien harjoitusryhmistä muodostetaan eritasoisia pelijoukkueita, jotka harjoittelevat yhtenä ryhmänä Etelässä ja Pohjoisessa.
Etelän ja Pohjoisen harjoitusryhmistä muodostetaan tasoharjoitusryhmät (3A ja 2A) D-2 ikäluokassa. Valinnoista vastaa Juniori – KalPan valmennuspäällikkö. Pelaajien kehittymistä seurataan kauden aikana, tämän johdosta voi tapahtua muutoksia harjoitusryhmien välillä. Pelaajavaihdoksia ryhmien välillä tehdään, jos niille löydetään selkeät perusteet.

3A
Joukkue harjoittelee 3-4 kertaa viikossa jäällä, tämän lisäksi oheisharjoittelua 3-4 tuntia viikossa. Joukkueharjoittelun lisäksi pelaajilla on mahdollisuus osallistua seuran organisoimille kykyjäille. Pelaajia motivoidaan monipuoliseen omatoimiseen harjoitteluun.
Harjoitusryhmä koostuu kahdesta pelijoukkueesta.
Sarjatoiminta on valtakunnallista, ylialueellista sekä alueellista. Sarjat ovat kilpasarjoja.

2A
Joukkue harjoittelee 2-3 kertaa viikossa jäällä, tämän lisäksi oheisharjoittelua noin 2 tuntia viikossa. Joukkueharjoittelun lisäksi pelaajilla on mahdollisuus osallistua seuran organisoimille kykyjäille. Pelaajia motivoidaan monipuoliseen omatoimiseen harjoitteluun.
Harjoitusryhmä koostuu kahdesta pelijoukkueesta.
Sarjatoiminta on alueellista.

 
Omatoiminen harjoittelu
Jokaisen pelaajan tulisi liikkua viikossa noin 20 tuntia. 3A harjoitusryhmän viikkotuntimäärä on noin 10 tuntia ja 2A harjoitusryhmän 4-5 tuntia. Joukkueharjoittelu ei siis yksin riitä. Omatoimisen harjoittelun merkitys kasvaa voimakkaasti mitä enemmän lapsi tai nuori jääkiekolta haluaa. Päätös on jokaisen henkilökohtainen asia.
Juniori-KalPa Facebookissa Juniori-KalPa Instagramissa
Teho energiajuoma
Hurja Solutions Oy
Mainostoimisto Aihe
Savon Sanomat
Kuopion Energia
Pohjois-Savon OP
Carlson
Terveystalo
Osuuskunta KPY
Plussa
Kunnonpaikka
Savuton Savo
Puijon Hammas
Hammaslaboratorio Anssi Soininen
LähiTapiola Savo
Kunnioita peliä