Arvot ja Tavoitteet


Juniori-KalPan tärkein tavoite on kasvattaa yhdessä vanhempien ja koulun kanssa yhteistoimintakykyinen, positiivinen, aktiivinen, osaava ja yhteiskuntakelpoinen nuori, joka kaikessa toiminnassaan ottaa huomioon ympäröivän yhteiskunnan. KalPalaisille on tärkeää hyvä käytös ja toisen ihmisen kunnioittaminen sekä kestävän kehityksen periaate. Lisäksi tavoitteena on mahdollisimman laaja yhteistoiminta koko Pohjois-Savossa ja Itä-Suomessa, jolla tulevaisuudessa luodaan mahdollisimman monelle nuorelle mahdollisuus jatkaa harrastustaan eri tasoilla.

Tarjota nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa kilpatasolla (A-, B-, ja C-juniorit sekä naiset ja tytöt) hyvässä seurassa, joka pitää huolta omista pelaajistaan.

Juniori-KalPa toimii yhteistoiminnassa Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan kanssa pyrkien kaikessa toiminnassaan tukemaan nuorisotyöhön liittyviä hankkeita, joilla edistetään laajan liikunnallisen elämäntavan oppimista.

Juniori-KalPassa toimii vuosittain yli tuhat junioria ja toiminnan ohjaajaa. Toiminnassa on mukana myös vanhempia, eri yrityksiä ja yhteisöjä tukien toiminnallaan tärkeää nuorisotyötä, jossa liikunnalla ja kasvatuksella on tärkeä merkitys. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme kaiken saatavissa olevan tuen eri sidosryhmistä arvokkaan työmme tukemiseksi ja kehittämiseksi. Tärkeintä on vanhempien osallistuminen eri tavoin toimintaan ja lapsen harrastustoiminnan kannustamiseen.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi olemme luoneet KalPalaisen toimintamallin, johon me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa. KalPalainen nuori huolehtii oikeanlaisesta ruokavaliosta, riittävästä levosta, omasta terveydestään (ei harjoittele eikä pelaa sairaana), hygieniastaan, koulunkäynnistä ja omaa hyvät käytöstavat.

Sitoutuminen ("Respect", "Fair Play")

Sitoudut olemaan osa KalPa-yhteisöä ja olet ylpeä siitä, että kannat KalPa-logoa rinnassasi. Sitoudut noudattamaan seurasi tekemiä sääntöjä ja määräyksiä.
Kunnioitat ihmisiä, joiden kanssa olet tekemisissä. Sitoudut seuran ja joukkueen tekemiin päätöksiin ja sopimuksiin.
Rehdit käytöstavat ja Fair Play toiminta auttavat toisia kunnioittamaan sinua.

Luottamus

Luotat joukkueen jokaiseen jäseneen ja tunnet olosi varmaksi osana KalPa-yhteisöä ja omaa joukkuettasi. Olet rehellinen ja pidät sanasi. Avoimuus on yhteisen luottamuksen perusta ja siksi myös reilu palautteen antaminen ja saaminen ovat osoitus luottamuksesta.

Yhteistyö

"Joukkue ei tarvitse tähteä vaan tähti joukkueen." Joukkueen yhteistyö on pitkäjänteistä eikä se kaadu yksittäisiin ongelmiin. Yhteen hiileen puhaltava joukkue toimii rakentavasti, kestää palautetta ja tekee töitä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Yhteistyö merkitsee myös kunnioitusta kanssaihmisiä, erotuomareita, vastustajaa ja yhteistyökumppaneita kohtaan.

Intohimo

Olet motivoitunut harjoitteluun ja luot positiivisuutta toimintaympäristöösi. Tunnet aitoa halua tekemisiäsi kohtaan, et mene puolilla valoilla, etkä aidan matalimmasta kohdasta. Toimit omasta halustasi, et pakolla, nautit tekemisestäsi. Vanhemmat toimivat lajin parissa aidosti lapsien / nuorten ehdoilla.

Maltti

Olet valmis tekemään töitä pitkäjänteisesti, maltat mielesi myös paineen alaisena. Olet rehellisesti ylpeä vahvuuksistasi ja hyväksyt kehitettävät ominaisuudet.
Teet kärsivällisesti töitä asioiden eteenpäin viemiseksi. Vanhempana autat lapsien ja nuorten kehitystä heidän ehdoillaan.

Suvaitsevaisuus

Todellinen suvaitsevaisuus on toisen ihmisen aitoa hyväksymistä ja arvostusta. Suvaitsevaisuuteen kuuluu ihmisarvon kunnioittamisen ja tasa-arvon periaatteet, olipa ihmisen ihonväri, puhekieli tai kansallisuus mikä tahansa. Kunnioitat jokaisen ihmisarvoa myös terveydentilaan, ikään tai sosiaalisen asemaan katsomatta.
Juniori-KalPa Facebookissa Juniori-KalPa Instagramissa
Teho energiajuoma
Hurja Solutions Oy
Mainostoimisto Aihe
Savon Sanomat
Kuopion Energia
Pohjois-Savon OP
Carlson
Terveystalo
Osuuskunta KPY
Plussa
Kunnonpaikka
Savuton Savo
Puijon Hammas
Hammaslaboratorio Anssi Soininen
LähiTapiola Savo
Kunnioita peliä