KalPan Leijonakoulut
 
Leijonakoulut ovat siirtyneet kesätauolle ja palaamme jäälle taas syksyllä. Kiitämme kaikkia mukana olleita ja erityisesti innokkaita leijonakoululaisia!

Halutessasi lisätietoja toiminnastamme, täytä YHTEYDENOTTOPYYNTÖ. Teihin ollaan yhteydessä!


 
Juniori - KalPa järjestää kaudella 2016-2017 mahdollisuuden osallistua Suomen suurimpaan Leijonalaumaan, jossa kaikki pääsääntöisesti 2-8 – vuotiaat pääsevät nauttimaan jääkiekosta ja jääliikunnasta! Leijonakiekkokouluun ovat tervetulleita kaikki jääkiekosta ja jääliikunnasta kiinnostuneet tytöt ja pojat. Harjoituksissa opetellaan luistelun ja jääkiekon perustaitoja leikkien ja pelien avulla. Leijonakouluissa tutustut uusiin kavereihin ja pääset nauttimaan heidän kanssaan monipuolisista ja laadukkaista jääliikuntatapahtumista, joiden järjestämisestä Juniori - KalPalla on jo monen vuoden kokemus. Parhaimpana viikonloppuna Juniori - KalPan Leijonakouluissa on liikkunut pitkästi yli 200 lasta!

 
KalPan Leijona - Kiekkokoulu
KalPan Leijona - Kiekkokouluun ovat tervetulleita lapset, jotka pystyvät itsenäisesti liikkumaan luistimilla. Kiekkokoululaiset jaetaan kahteen tai kolmeen ryhmään harjoituksen aikana, jotta oppiminen ja opettaminen helpottuisivat. Näin ollen jokainen lapsi tulee huomioitua paremmin yksilönä. Jäällä opetellaan kiekkoilun perusasioita, joita ovat luistelu, kiekonkäsittely, syöttäminen ja laukaisutaito. Oppiminen tapahtuu huomaamatta pelien ja leikkien varjolla. Kiekkokoulun varusteiksi riittävät hyvin luistimet, ristikollinen kypärä, maila sekä jääliikuntaan soveltuvat vaatteet. Jotta oppiminen helpottuisi, varmistathan, että luistimet ovat terävät ja sopivan kokoiset. Lisäksi suosittelemme hankkimaan lapsille tarkoitetun jääkiekkomailan. Opastamme tarvittaessa varusteiden hankinnassa.
 
KalPan Leijona - Luistelukoulu
KalPan Leijona - Luistelukouluun ovat tervetulleita lapset, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan luistelun alkeita. Samalla tavalla kuin kiekkokoulussa lapset jaetaan pienempiin ryhmiin, jotta oppiminen ja opettaminen helpottuisivat. Leijona luistelukouluun ovat tervetulleita myös hiukan pidempään jääliikuntaa harrastaneet lapset joiden harjoittelussa on otettu huomioon jo olemassa olevat perustaidot. Jotta harrastuksen aloittaminen ja jäällä liikkuminen olisi helpompaa, vanhemmat ovat luistimet jalassa tervetulleita mukaan jäälle harjoittelemaan luistelua yhdessä jälkikasvunsa kanssa. Varusteiksi riittävät luistimet, kypärä sekä jääliikuntaan soveltuvat vaatteet. Ethän unohda riittävän lämpimiä hanskoja. Jotta oppiminen helpottuisi, varmistathan, että luistimet ovat terävät ja sopivan kokoiset. Opastamme tarvittaessa varusteiden hankinnassa.
 

Ilmoittautuminen mukaan toimintaan
Mukaan pääset ilmoittautumalla tällä lomakkeelta tai tulemalla mukaan paikanpäälle tapahtumiin.
 
Kustannukset
 
Kertamaksu: 5€.
Jos lapsella on seuran juniorilisenssi, kertamaksu 3€.
Kertamaksu samana päivänä molempiin tapahtumiin (luistelu- ja kiekkokoulu) yhteensä 7€.

Kevään kausipassi: 75 € 
Mahdollistaa sisäänpääsyn kaikkiin Leijonakoulutapahtumiin sekä KalPan liigajoukkueen runkosarjan kotipeleihin kaudella 2016-2017.

Kevään kausipassi: 40 €
Mahdollistaa sisäänpääsyn kaikkiin Leijonakoulutapahtumiin kaudella 2016-2017.


Huomioittehan, että hintaan ei sisälly vakuutusta. Vakuutuksen voi halutessaan lunastaa ilmaiseksi ilmoittamalla lapsen nimen, osoitteen ja syntymäajan osoitteeseen teme.koljo@gmail.comLuistinten teroitus
Terävillä ja hyvin huolletuilla luistimilla oppiminen helpottuu huomattavasti. Juniori-KalPa mahdollistaa säännöllisen luistinten teroituksen ja ajankohdat löytyvät alla olevasta toimintakalenterista. Lippumäen jäähallilla teroitus klo 15.00-15.45 ja Tuplajäillä 16.00-17.00. Teroituksen hinta on 5€ / luistimet ja se on tarkoitettu jäälle tulevien lasten luistimille.Leijonakoulujen vastuuhenkilö
Teemu Koljonen
puh. 044-0386829
teme.koljo@gmail.com
 
Tässä lyhyesti vielä toimintaa koskevat ja usein kysytyt kysymykset:

1) Kuinka hyvä pitää olla? Saako toimintaan tulla kuka tahansa?
- Kaikki lapset ovat tervetulleita taitotasoon katsomatta! Tekemällä oppii ja aikuisen läsnäolo vielä nopeuttaa oppimista (katso kysymys 2).

2) Voiko 3-vuotias tulla mukaan toimintaan?
- Voi. Suosittelemme, että erityisesti alkuvaiheessa esimerkiksi toinen vanhemmista olisi mukana jäällä. Se helpottaa ohjaajien näkökulmasta tapahtuman järjestämistä ja nopeuttaa itsenäisen jäällä liikkumisen oppimista.

3) Mihin hallilla tullaan?
- Lippumäen jäähallissa ja Tuplajäiden aulassa on tapahtumapäivinä infopiste. Se aukeaa 30 minuuttia ennen tapahtumaa. Kertamaksaminen tapahtuu samaan pisteeseen ja siitä saatte myös lisätietoja toiminnasta.

4) Voiko 10-vuotias tulla mukaan toimintaan?
- Voi. Pääsääntöisesti toiminnassa mukana olevat lapset ovat 4-8 -vuotiaita, mutta halutessaan myös hieman vanhemmat voivat tulla mukaan. Tapahtumat kuitenkin suunnitellaan vastaamaan ensisijaisesti 4-8 -vuotiaiden tarpeita.

5) Kumpi koulu (luistelu- vai kiekkokoulu) olisi lapsellemme parempi?
- Jos lapsi osaa itsenäisesti liikkua jäällä, niin hän voi hyvin osallistua kiekkokouluun. Jos jäällä liikkumisen alkeet (jarruttaminen, liikkeellelähtö, kääntyminen) tarvitsevat vielä selkeästi harjoitusta, niin suosittelemme ensin osallistumista luistelukouluun. Siellä kiinnitetään luistelun alkeisiin enemmän huomiota.

6) Minkälainen varustus lapsella pitää olla tullessaan mukaan?
- Ensinnäkin on tärkeää, että maila ja luistimet on oikean kokoiset ja sopivat. Suosittelemme hankkimaan lapsille tarkoitetun jääkiekkomailan mieluummin kuin lyhentämään aikuisten mailaa. Lisäksi kannattaa huolehtia, että luistimet on terävät. Suosittelemme hankkimaan kypärään ristikon. Ilmankin voi tulla, mutta ristikollinen kypärä suojaa lasta paremmin. Esimerkiksi kaatumisessa eteenpäin. Muistattehan ottaa mukaan myös käsineet!

7) Miten aikuisena pääsee aktiiviseksi osaksi lasten liikuntaa?
- Halutessaan aikuiset voivat osallistua aktiivisesti lasten ohjaukseen. Suunnittelemme ohjelmat ja koulutamme tarvittaessa. Mukaan pääsee parhaiten olemalla yhteydessä Pekka Peltolaan (050-3500002).

8) MIssä luistimet voi teroittaa?
- Saatte tapahtumapäivinä asiasta lisätietoja infopisteeltä.

Jos näiden jälkeen jäi vielä kysymyksiä, niin olkaa rohkeasti puhelimitse yhteydessä!
Juniori-KalPa Facebookissa Juniori-KalPa Instagramissa
Teho energiajuoma
Hurja Solutions Oy
Mainostoimisto Aihe
Savon Sanomat
Kuopion Energia
Pohjois-Savon OP
Carlson
Terveystalo
Osuuskunta KPY
Plussa
Kunnonpaikka
Savuton Savo
Puijon Hammas
Hammaslaboratorio Anssi Soininen
LähiTapiola Savo
Kunnioita peliä